DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams komoly kártérítést fog követelni

Sejthető volt, a bakui szabadedzésen történt hihetetlen incidens miatt a Williams istálló kártérítést követel majd a szervezőktől, ami akár többszázezer fontra is rúghat. Nagy veszteség érte a gárdát.

Szegény embert az ág is húzza, ez igaz a Formula-1-ben jelenleg sereghajtó istállóra, a Williams-Mercedesre is. Nem elég, hogy a csapat folyamatos zuhanást él meg évek óta, idén a pontszerzés is elérhetetlenül nagy feladatnak ígérkezik (legalábbis egyelőre), Bakuban egy rosszul rögzített csatornafedél alaposan tönkretette George Russell versenygépét, komoly anyagi kárt okozva ezzel az egyébként is rossz passzban levő grove-i istállónak.

Kimi Raikkönen szerint az incidens amatőrizmusra utal, a Williams pedig egyébként sincs túl rózsás anyagi helyzetben, így még rosszabbul érinti őket a váratlan plusz kiadás. „Idén csak úgy zúdulnak ránk a negatív dolgok. A javítási költség több százezres nagyságrendű lesz. Rosszabbul is alakulhatott volna. Ha egy ilyen csatornafedél elszabadul, sokkal nagyobb sérülést is okozhatott volna” – ismerte el Claire Williams a Sky Sports adásában.

Russell napja ebben a pillanatban ment tönkre


„George jól van és most ez a legfontosabb. Az FIA az eset után hihetetlenül szigorúan ellenőrizte a többi csatornafedelet (háromszáznál is többet kellett átnézniük újra), hogy biztosan mindegyik le legyen hegesztve. Sajnos azonban a délelőtti incidens hatalmas károkat okozott versenyautónkban. Tönkretette a padlólemezt és a karosszéria is megrepedt.”

„Javítható, de ezeket a munkálatokat itt nem tudjuk elvégezni, ezért a tartalékot kell felhasználnunk. 2017-ben a Haas ugyanígy járt, egyértelmű, hogy beszélni fogunk velük erről. Független csapat vagyunk, nagyon szigorú költségvetéssel, ezt a plusz kiadást nem láthattuk előre. Erre senki nem készülhet, ezért egyértelműen valamilyen komoly kártérítést szeretnénk.”

„Tudom, hogy volt már ilyenre precedens, a Haas kapott kompenzációt Sepangban néhány évvel ezelőtt, ezért nem is kérdés, hogy velük egyeztetünk majd a dologról. Pontos számot viszont egyelőre nem tudok mondani, hogy milyen összegről lesz szó” – mutatott rá Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: