DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamarosan gyors fejlődésnek indulhat a Racing Point

A szezon előtt pontosan tudták, hogy a 2019-es év eleje nehéz lesz, így is kihozták a legtöbbet a pontszerzésekkel. Baku után azonban sűrűn és gyorsan érkeznek majd fejlesztések az autóra.

A középmezőny gyengébbik felébe tartozik jelenleg a tempó alapján a Force India utódjaként létrejött „Stroll-csapat”, a Racing Point. Ez a szerzett pontok tekintetében viszont kevésbé látszik meg, hét pontot máris összekapargatott az istálló, amivel ugyan csak a nyolcadik, de mindössze öt egységgel marad le a negyedik helyen tanyázó, rengeteg technikai meghibásodással küszködő Renault-tól.

Eddig kevés háttértámogatást kapott a Racing Point a tartalék alkatrészek hiánya miatt, de úgy tűnik, a helyzet hamarosan sokkal rózsásabb lesz. A pénzügyileg stabil lábakon álló gárdának már csak Bakut kell túlélnie (ahol egyébként jó teljesítményre számítanak), utána pedig, a Spanyol Nagydíjon érkezik az első nagyobb frissítési csomag, amit a tervek szerint igen sűrűn követnek a további fejlesztések. Egyre inkább számolni kell a legfiatalabb istállóval, amely ugyan szövetségben áll a Mercedesszel, de a németek tagadják, hogy bármiféle B-csapatról lenne szó.

A Racing Point fejlesztései lassacskán beindulnak


Andrew Green technikai igazgató máris derűlátó. „Az első fejlesztéseket már kézhez kaptuk, a bahreini teszten már ki is próbáltuk és máris segített jobban megérteni az autót. Bakuban általában erősek szoktunk lenni és most is erre számítunk. Külön, erre a pályára készült speciális aerocsomaggal rendelkezünk, utána pedig sűrűn és gyorsan érkeznek majd a frissített alkatrészek, amit Spanyolországban vetünk be először” – magyarázta a helyzetet Green.

„Még messze nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk és biztosan idő kell ahhoz, hogy a legjobban felépítsük a csapatot, miközben a riválisok is folyamatosan egyre inkább előrelépnek. Lance Stroll eddig mindhárom időmérőn kihullott a Q1-ben, de meglehetősen szerencsétlen volt. Ausztráliában például utolsó gyors körénél feltartották (így is sikerült pont pontot szereznie végül)” – tette hozzá a technikai igazgató.

Vajon mekkorát ugrik előre az évad során a Racing Point? Képes lehet megszerezni az összetett negyedik helyet, vagy jóval több idő kell az ilyen mértékű fejlődéshez a szoros középmezőnyben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: