DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen az év közepén már győzne

Max Verstappen úgy látja, az évad közepén már minden pályán veszélyes lehet a Mercedes-Ferrari párosra. A motor és az RB15-ös javulhat annyit, hogy képes legyen futamgyőzelmekre bárhol.

Csökkentette a hátrányt a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest a Red Bull, pedig mind az erőforráson, mind a karosszérián jócskán akad még javítanivaló az idei autónál. A fiatal holland pilóta is úgy látja, hogy erősebb motorral rendelkezik, mint tavaly, de tovább kell folytatni a felzárkózást minden területen.

Célja, hogy az évad derekán már minden helyszínen győzelmi esélyeik legyenek, ne csak a lassú, technikás pályákon. „Úgy gondolom, még további lóerőkre van szükségünk, igaz, már most is közelebb járunk. Ami a karosszériát illeti, szintén ránk férnek a fejlesztések, hogy igazán versenyképesek legyünk. Meglátjuk” – nyilatkozta Max Verstappen a Motorsport.com szakoldalnak. A téli tesztek után a Red Bull főtanácsadója legalább öt futamgyőzelmet vizionált, azóta visszavettek az elvárásokból.

„Remélhetőleg, a szezon közepén már nem kell azt mondanunk, hogy csak a kevés egyenessel rendelkező pályákon lehetünk igazán esélyesek a győzelemre. Egyelőre még mindig időt veszítünk az egyenesekben, ez tény. Különösen a Ferrarival szemben. Ők találtak valamit idén, amit senki más nem tud. Megoldották ezt a nehéz feladatot, nekünk pedig szintén alapos fejlődésen kell átesnünk aerodinamikailag és az erőforrás tekintetében is” – tekintett előre Verstappen, akinek már Bakuban nagy segítséget jelenthet az új, jelentősen erősebb Honda-motor, ami a hírek szerint már a következő versenyhétvégén rendelkezésre áll majd a Red Bull és a Toro Rosso számára.

Verstappen összességében elégedett, de nyáron már győzni szeretne


Azért a holland élete sem csak panaszkodásból áll. „Összességében elégedettek lehetünk a szezonkezdettel. Szerintem senki nem számolt azzal, hogy azonnal a győzelemért küzdhetünk, nem hinném, hogy ez reális cél lett volna. Új motorszállítónk van, némi idő kell ilyenkor.”

„Nagyon elégedett vagyok eddig a Hondával, az erőforrás rettentően megbízható. A motorerő mindig lehetne jobb, de ezt tudtuk is. Keményen dolgoznak ezen, nem panaszkodhatunk. Ami az autót illeti, több leszorítóerőre lenne szükségünk és az autó egyensúlya a versenyek során eléggé kiszámíthatatlan. Ezen mindenképpen javítanunk kell.”

„A 2020-as világbajnokság? Még túl korai erről beszélni, jelenleg harmadik vagyok az idei évadban, bármi lehetséges. Leginkább arra kell összpontosítanunk, hogy az autó és a motor fejlesztése a legjobb irányba haladjon, utána bármi sikerülhet” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: