DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bullnál már nem cél a győzelem

Öt futamot akarnak megnyerni idén, jelentették ki a Honda-partnercsapat részéről év elején. Christian Horner a Kínai Nagydíj után új, szerényebb elképzelést fogalmazott meg.

A 2019-es szezon kezdete előtt még az a feltételezés is jelen volt a közvéleményben, hogy a Red Bull-Honda már az első közös szezonban meglepetésként világbajnoki címért harcolhat. Szintén még az évadnyitót megelőzően az istálló tanácsadója, Helmut Marko öt megszerzendő futamgyőzelmet jelölt ki az alakulat számára. Három forduló után egy dobogó és két negyedik hely az alakulat mérlege (mind Max Verstappen részéről), az viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a győzelem még messze van. Christian Horner csapatfőnök ezért kihúzta a teendőlistáról az öt első helyről szóló pontot:

„Mindannyian tudjuk, hogy Helmut optimista ember. Az igazság az, hogy nem célunk egy bizonyos számú győzelem. Amit meg akarunk valósítani, az az, hogy lecsökkentsük a hátrányt az éllovasokhoz képest. El akarjuk érni maximális versenyképességi szintünket, amint lehet” – idézi a gpfans.com Hornert. Verstappen úgy fogalmazott, „pillanatnyilag a pontszerzés a maximum”.



Horner kitért az eddig gyengébben szereplő RB15-ben ülő Pierre Gaslyre, akinek a Kínai Nagydíj volt első Q3-as szereplése, valamint legjobb versenyeredménye a csapattal: hatodik helyen ért célba, továbbá megszerezte a leggyorsabb körért járó extra pontot.

„Úgy vélem, Pierre-nek könnyebb hétvégéje volt, akkor is, ha még mindig nincs teljes mértékben kényelemben. Most annál a folyamatnál tart, amely során a stílusát az autó karakterisztikájához igazítja. Ezen a téren már megfigyelhető fejlődés. Láttuk, hogy leggyorsabb kört teljesített a versenyen, ami remélhetőleg önbizalmat ad neki” – beszélt a francia sanghaji versenyéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: