DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull is a Ferrarit másolhatja

Az aerodinamika területén hosszú évek óta verhetetlennek gondolják a Red Bullt, most azonban a hírek szerint Adrian Newey is igyekszik lemásolni a Ferrari idei megoldását, mert hatékonyabb.

Max Verstappen azonnal egy bravúros dobogós helyezéssel indította a 2019-es szezont a friss Red Bull-Honda szövetség résztvevőinek nagy örömére. Egyelőre az erőforrás tekintetében semmilyen gond nem lépett fel, sőt, a holland szerint a japán egység egyelőre még túl is szárnyalja az ígért teljesítményt és megbízhatóságot.

Aerodinamikailag viszont gondokkal küszködik az energiaitalos istálló, a karosszéria nem az igazi, ezúttal nem sikerült tökéletesre a versenygép. A főtanácsadó azonban továbbra is magabiztos, Kínára egy kisebb, Spanyolországra pedig egy nagyobb fejlesztési csomaggal érkeznek és úgy véli, Adrian Newey főtervező már rájött a fő problémák okára és gőzerővel dolgozik ezek kijavításán. 

Egyelőre aerodinamikailag nem elég erős az RB15


A híresztelések szerint a Mercedes után egy másik topcsapat, a Red Bull is lemásolhatja a Ferrari eddig igen hatékonynak bizonyuló aerodinamikai újítását, amit eddig a Scuderián kívül csak az Alfa Romeo használt.

„Nem építünk teljesen új autót. Aerodinamikailag valóban problémáink adódtak, a karosszériát kell jobban megérteni. Fokozatosan közelebb kell kerülnünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz és megoldani a gondokat, jelenleg ez a legfontosabb” – nyilatkozta Dr Helmut Marko a The Dutch című magazinnak.

„Abszolút úgy érzem, ez az év remek lesz. Newey már jó ideje mélyen a gondolataiba merülve dolgozik, ami általában azt jelenti, hogy rájött valamire és megértette, milyen változtatás elvégzésére lesz szükség, hogy orvosoljuk a problémákat” – tekintett előre optimistán a Red Bull főtanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: