DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton fél a Ferrari nagy előnyétől

Bahreinben ismét azt láthattuk eddig, mint a barcelonai tesztelések során, a Ferrari több tizedes előnnyel a riválisok előtt. Lewis Hamilton leginkább a vörösök egyenesbeli tempójától tart.

A szabadedzéseken a Scuderia hatalmas előnnyel végzett az élen és végül az időmérőn sem talált legyőzőre. Bár folyamatosan akadtak különböző gondjai, végül Sebastian Vettel is megelőzte a legfőbb riválist, Lewis Hamiltont, akinek meg kellett elégednie a harmadik rajtkockával.

Mivel a Mercedesek általában az időmérőkön jobban remekelnek, mint a versenytempó tekintetében, az ötszörös világbajnok aggódva figyeli a szélvészgyors vörös autókat. Úgy véli, a riválisok tempója egyfajta vészcsengőként kell, hogy szolgáljon saját istállójának, hogy hátrányban vannak.

„Elképesztő tempót láthattunk a Ferrariktól, őszintén szólva, arra sem gondoltam, hogy ennyire szoros lehet a kvalifikáció vége (3 tizeddel maradt csak el a pole-pozíciót szerző Charles Leclerc-től). Az egyenesekben a Ferrarik hihetetlen sebességre képesek, általában ott veszítjük a legtöbb időt” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Hamiltont aggasztja a Ferrarik elképesztő végsebessége


„Valahogyan képesek sokkal jobb sebességet elérni az egyenesekben, különösen azok végén veszítünk rengeteg időt. Az első szektorban két-három tizeddel is le vagyunk maradva, kizárólag az egyenesbeli sebességkülönbség okán, ez pedig látványos differencia” – tette hozzá Hamilton.

„A kvalifikáció közepén észleltük, hogy jókora sebességhátrányban vagyunk. Ez természetesen nem túl jó hír a versenyt tekintve sem. Vasárnap ugyan lehetne előzni, de ehhez az egyenesekben is gyors autóra lenne szükség. A hosszú etapokon egész jól teljesítettünk, de az egyenesekben nem túl jó a végsebességünk” – elemezte a helyzetet Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Hamilton azonban teljesen nem adta fel a reményt. „Az igazán fontos nap a vasárnap, nagy harcra fogjuk kényszeríteni a Ferrarit. Az időmérő edzésen fantasztikus tempóval jelentkeztek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket legyőzni” – tekintett előre a brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: