DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton tagadja Vettel szándékos feltartását

Megkapta Lewis Hamilton is a kérdést, hogy Melbourne-ben szándékosan tartotta-e fel Sebastian Vettelt, hogy Max Verstappen is utolérje riválisát. A brit szerint erről szó sem volt.

Az elmúlt két évben Lewis Hamilton és Sebastian Vettel párharcát láthattuk a világbajnoki címért, mindkétszer a brit járt sikerrel az év végén. Ha ezt figyelembe vesszük, egyáltalán nem jött rosszul az ötszörös bajnoknak, hogy Ausztráliában a kerékcserék után még Max Verstappen is megelőzte német riválisát, így Vettel csak 12 pontot gyűjtött.

Bár több szakember (beleértve a Mercedes versenyzőit és főnökeit is) szerint idén a Red Bull-Honda hasonlóan kemény dió lehet majd az Ezüst Nyilak számára, mint a Ferrarik. A sérült padlólemezzel versenyző Hamilton szerint egyáltalán fel sem merült benne a szándékos feltartás gondolata, mivel a saját versenyére összpontosított, mint mindig. Ez alól valószínűleg csak a 2016-os idényzáró futam kivétel.

Hamiltonban fel sem merült, hogy direkt tartotta volna fel Vettelt


„Sohasem tervezek olyat, hogy valakit szándékosan feltartsak. Kizárólag a saját munkámra fókuszáltam, mások versenyére nem is gondoltam. Az természetes, hogy igyekeztem magam mögött tartani őt, de tudtam, hogy még nagyon hosszú a futam a végéig” – reagált Lewis Hamilton.

„Egy körrel előttem állt ki, így tudtam, hogy hasonló cipőben fogunk járni a leintésig. Hosszabb távon gondolkodtam, így az esetlegesen hátulról érkező autókkal szemben jobban védekezhettem. Könnyen lehet, hogy ő (Vettel) nem ugyanígy gondolkodott, mivel az ő abroncsai drasztikusan elfogytak a végére” – tette hozzá a brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: