DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Nem lettünk hirtelen fő esélyesek

Christian Horner csapatfőnököt is boldogsággal tölti el a sikeres idénykezdés a Hondával, de teljes mértékben a földön maradt. Úgy véli, egyetlen hétvége után badarság vb-esélyekről beszélni.

Az már egyértelműnek tűnik, hogy nem jöttek be azok a tavaly nyáron megfogalmazott negatív jóslatok, miszerint az energiaitalosok a gyenge japán erőforrás miatt visszaesnek a középmezőnybe és csak a Renault hátát nézik majd. Ezzel szemben Max Verstappen azonnal dobogós hellyel kezdett, mindkét Ferrarit maga mögé utasítva, ráadásul még Lewis Hamiltonhoz is nagyon közel járt.

Sokan rögtön átestek a ló túlsó oldalára és a biztató teszteredmények, valamint a melbourne-i produkciót látva máris világbajnoki esélyeket vizionálnak – leginkább Max Verstappen részéről. Bár korábban Dr. Helmut Marko főtanácsadó is erről beszélt, viszont az érintett pilóta és a csapatfőnök folyamatosan igyekezett lehűteni a kedélyeket, hogy a projekt hosszú távú, nem fognak azonnal nyerni.

Dobogós idénykezdet, de Horner nem veti el a sulykot


Az Ausztrál Nagydíj után sem változott a csapatfőnök véleménye. „Úgy vélem, túl korai világbajnokságról beszélni. Az viszont tény, hogy a Hondával rögtön dobogóra kerülni nagyszerű erőt mutat. Büszkék is vagyunk az eredményre és az új motorra is. Reméljük, ez egy erős szezon remek kezdetét jelenti” – nyilatkozta Christian Horner.

„Szerettük volna csökkenteni a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest meglevő hátrányunkat és ezt meg is tettük. Ez még csak egyetlen verseny volt, de erre a remek indulásra és a pozitív energiákra építkezhetünk tovább.”

A pontszerzésről lemaradó Gasly teljesítményével is elégedettek? „Tudjuk, hogy megvan a megfelelő tempója, csak egy kis időt kell neki adni és ki fogja tudni hozni magából a legjobbat” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: