DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Egyértelmű, most is győzhetünk

Egyszerre csalódott és elégedett Sebastian Vettel, aki az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén csúnyán kikapott a két Mercedestől. Nem esett azonban kétségbe a német, bár a hátrány meglepő.

Ismét a tavalyihoz hasonlóan alakul eddig a Formula-1 idei forgatókönyve. A téli teszteken gyorsnak és stabilnak bizonyuló Ferrarit jóval erősebbnek tartották a szakemberek, mint a nagy rivális Mercedest. Bár a Ferrari csapatfőnöke és maga Sebastian Vettel is úgy vélte, hogy az Ezüst Nyilak csak rejtegetik valódi tudásukat, valójában nem a Scuderia a leggyorsabb. Igaza lett, legalábbis egyelőre.

Bár Lewis Hamilton az elmúlt hetekben többször is arról beszélt, hogy a Ferrarié a jobb autó, akár fél másodperc fórja is lehet a vörös autóknak, a tavalyihoz hasonló módon, a szezonnyitó futam időmérő edzésén porrá zúzták a vetélytársakat, a gyorsabb Ferrari hét, a jobbik Red Bull-Honda nyolc tizedes verést kapott. Ezért nem érdemes előre jósolni a téli tesztek alapján, a Red Bull főtanácsadója ugyanis a bikákat a Mercedes elé helyezte az erősorrendben, Melbourne-ben ehhez képest a Mercedes mindenkit megalázó különbséggel győzött le, legalábbis egy körön. Igaz, a Red Bull sem égett le, Verstappen ugyanis a második sorba kvalifikálta magát a Honda-motorral.

Nincs azonban pánik a vörösök háza táján, Vettel szerint Melbourne különleges helyszín, az autót pedig összességében jónak érzi. „Gratulálok Lewisnak a pole-pozícióhoz. Továbbra is meggyőződésem viszont, hogy remek versenyautóval rendelkezünk és ezt holnap igyekszünk is bebizonyítani” – foglalta össze érzéseit Sebastian Vettel a Speedweek.com szakoldalnak adott interjúban.

Vettel nem keseredett el, úgy érzi, remek autóval rendelkeznek


„Nem szabad elfelejtenünk, hogy Melbourne egészen különleges pálya, nem is igazán mutatja, mire számíthatunk a szezon további részében. Világos, hogy szívesebben állnék az első rajtsorban, de különösebben nem aggódom a kvalifikáció eredménye miatt.”

„Egyértelmű, hogy itt is győzhetünk, ameddig a kockás zászlót meg nem látjuk, sosem tudhatjuk, mi történik. Jó formában vagyunk, sajnos ma a Mercedes még jobb formát mutatott. Mindenki azt mondta a szezon előtt, hogy mi állunk magabiztosan az élen, mégis a Mercedesek a gyorsabbak. Ha viszont mindenki tudná már az évad kezdete előtt, hogy mi fog történni, nagyon unalmas lenne ez a sport. Vasárnap igyekszem nagyon jól rajtolni, a többit pedig majd meglátjuk.”

„A Mercedeshez képest tapasztalt hátrányunk még számomra is meglepő kicsit. A pénteki napunk nem alakult valami biztatóan, de ma már jobban ment. Az időmérő edzés azonban megmutatta, jócskán van még megoldandó házi feladatunk. Továbbra is állítom viszont, hogy remek autónk van, sokkal többet tudunk. Ezt a versenyen szeretném is megmutatni, erre lesz 58 köröm. Egy évvel ezelőtt is nagyon hátul voltunk az időmérő után, a versenyen pedig fordult a kocka.”

„Pénteken kicsit eltévedtünk a beállítások terén, szombaton pedig nincs túl sok időnk arra, hogy a megfelelő utat megtaláljuk. Bár most a hátrány tetemesnek tűnik, nem aggódjuk túl a dolgot. Banálisan hangzik, de igaz: a versenyt vasárnap rendezik” – tekintett előre némileg optimistán Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: