DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Leclerc elismerte, hogy még mindenki altat

Charles Leclerc szerint semmi pánik nincs a Ferrarinál az első edzésnapot követően. Úgy gondolja, ahogy ők sem, a fő riválisok sem mutatták még meg, mit is tudnak, ha igazán gyorsak.

A téli tesztelés legtöbb napján megbújt a mezőnyben a Mercedes, csak az utolsó napon robbantott, de minimális különbséggel még így is lassabb volt Lewis Hamilton, mint Sebastian Vettel. Már akkor valószínűsíthető volt, hogy az Ezüst Nyilak csak altatnak és majd a nyitófutamon odateszik magukat.

A jelek szerint a visszafogottság továbbra is tartja magát, Charles Leclerc legalábbis nem igazán burkoltan ezt jelentette ki az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzései után. A továbbiak attól függenek, kinek mennyi tartaléka maradt az autóban. A délutáni gyakorláson látványosan visszaestek a Mercedes fő üldözői, de a maranellóiaknál nem igazán izgulnak.

Leclerc elismerte, hogy a Ferrari sem járatja még csúcsra a gépet


Igazuk lesz a Sky televíziós szakértőinek, akik úgy gondolják, korai még az erőviszonyokról beszélni, mert mindenki rejtegeti valós erejét? „Az első szabadedzés nagyon pozitívan alakult a Scuderia számára, de a gumikezeléssel kicsit megszenvedünk. A délutáni gyakorláson a legnagyobb problémát a szél jelentette, de semmi pánik nincs” – nyilatkozta pénteken Charles Leclerc.

„Az FP2 mindenkinek nehezebben alakult, mert jóval erősebb szél fújt. Ugyanakkor részünkről a teljes tervezett programot végrehajtottuk, az első edzés boldoggá tett, a második kevésbé. Viszont jól tudjuk, mit változtassunk és reméljük, ezek valóban a jó irányba mozdítanak holnap.”

„A körülmények nem voltak egyszerűek, de egészen biztosak vagyunk abban, hogy a riválisok sem próbáltak még igazán gyors kört futni. Holnap, az időmérő edzés után majd meglátjuk. A ma elvégzett munkával egyelőre kifejezetten elégedett vagyok” – tette hozzá a fiatal monacói, aki délelőtt a harmadik, délután pedig a kilencedik helyen végzett. A hosszú etapokkal máris elégedett volt, az egykörös tempóval viszont még nem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: