DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Steiner: Nem volt értelme megjátszani magam a sorozatban

Günther Steiner elmondta, nem volt értelme annak, hogy megjátssza magát a Netflixen megjelent F1-ről szóló dokumentum sorozatban, sőt örül annak, hogy a szurkolók egy eddig nem ismert oldalát is láthatták.

Múlt pénteken jelent meg az a Drive to Survive címet kapó dokumentum sorozat a Netflixen, ami egyedülálló betekintést engedett a Formula–1 szereplőinek életébe. Ám tekintve, hogy a két nagy istálló, a Mercedes és a Ferrari nem szerettek volna szerepelni benne, a tíz rész során főként a középmezőny, így többek közt a Haas csapat 2018-as szezonját dolgozták fel a sorozat készítői.

A Formula–1-ben három éve bemutatkozó amerikai csapatból elsősorban a két versenyző, Kevin Magnussen és Romain Grosjean, illetve a csapatfőnök, Günther Steiner került reflektorfénybe. A Haas első embere egy eddig nem ismert oldalát is megmutatta a sorozatban azáltal, hogy – a nagy közönség számára – tőle szokatlan módon több alkalommal is káromkodásokban tört ki a csapatrádióban vagy éppen a Haas tulajdonosával, Gene Haasszal folytatott telefonbeszélgetései során.



Steiner Ausztráliában, az idény első futamhétvégéje előtt elmondta, habár a lányának nem tanácsolná azt, hogy megnézze a sorozatot, úgy érzi, hiba lett volna a film kedvéért megjátszani magát.

„Én teljesen rendben voltam azzal, ahogy összeállították. Nem lett volna értelme annak, ha megjátszom magam, hiszen, ha már forgatnak rólunk egy filmet, akkor csak annak van értelme, ha a valóságot mutatjuk meg” – mondta Steiner, aki szerint a készítők rendkívüli profizmussal közelítették meg a sorozat gyártását. „Az első naptól fogva láttuk, mennyire profik abban, amit csinálnak. Tudták, mit akarnak, tudták, hogy a valóságot szeretnék bemutatni, és nagyon okosan érték el, hogy mi valóban ezt is nyújtsuk.”

Steiner szerint a sorozat célja elsősorban az volt, hogy még több szurkolót vonzanak be általa, ezért is érezte úgy, hogy nem szeretné megjátszani magát a kamerák előtt. „Ha rosszul sikerült volna a film, a meglévő nézőket is elveszítettük volna. Ezért én úgy álltam hozzá, ezzel is segítek a sport népszerűségének növelésében. Azt akartuk, hogy az emberek megnézzék, ezért próbáltam csakis önmagamat adni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: