DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Már tavaly is gyorsabb volt a Ferrari

A Mercedesnél készpénznek veszik, hogy a Scuderia nyers tempóban előttük jár, de mivel tavaly is sikerült végül legyűrniük a vörös istállót, a csapatfőnök idén is hasonlóra készül.

A téli teszteken sokszor láthatunk érdekes eredményeket, amik aztán vagy visszaköszönnek az éles bajnokságban is, vagy sem. A tavalyi évben is a barcelonai teszteket egyértelműen a Ferrari uralta, végül azonban zsinórban ötödször is a Mercedes vitte el a pálmát mind az egyéni, mind a csapatbajnoki címet tekintve.

De ez nem jelenti azt, hogy a Mercedes lett volna gyorsabb. Toto Wolff csapatfőnök szerint nem kérdés, hogy tavaly is számos alkalommal a Scuderia rendelkezett a gyorsabb autóval, de ezt elég gyakran nem sikerült győzelemre váltaniuk. Az évad elejét valóban uralta a Ferrari, a Spanyol Nagydíjra érkező frissítések viszont nagyon jól jöttek, leginkább Lewis Hamiltonnak. Előtte és utána pedig a szerencsével sem állt hadilábon, mivel például Kínában, Azerbajdzsánban, Németországban és Olaszországban is szinte borítékolható győzelmeket bukott el a Ferrari.

Wolff szerint a Mercedes már tavaly is sokszor lassabb volt, mint a Ferrari


Bár több szakértő is úgy vélekedik, hogy a Ferrari egyértelműen gyorsabb jelenleg a Mercedesnél, könnyen előfordulhat, hogy az Ezüst Nyilak szándékosan rejtegetik valódi erejüket és majd Melbourne-ben robbantanak. A csapatfőnök jelenleg a legnagyobb riválist helyezi a legmagasabb polcra a rangsorban.

„Már tavaly is rengetegszer a Ferrari mögött voltunk a nyers teljesítmény tekintetében, különlegeset kellett alkotnunk a győzelemért. Minden helyszínen a legmélyebb elemzéseket kell elvégeznünk ahhoz, hogy mindent a legjobban optimalizálhassunk, mivel eddigi legnagyobb kihívásunk elé nézünk” – ismerte el a rivális erejét Toto Wolff.

„Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, nehogy túlzásba vigyük, mert az kockázatos lenne. A legjobb csapat vesz körül, csak véghez kell vinnünk, amit egyébként is szoktunk. Magas hegyet kell megmásznunk, de tudjuk, hogyan oldjuk meg. Nem ok nélkül lettünk ötszörös világbajnokok” – tette hozzá optimistán a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: