DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Ne essünk túlzásba a fejlesztésnél

Az ötszörös világbajnok brit ász biztos abban, hogy a Mercedes képes lesz az idény során behozni a Ferrarival szembeni lemaradását, ám vigyázniuk kell, nehogy túlbuzgók legyenek ebben.

Bár a Scuderia csapatfőnöke szerint nem igaz, hogy jelenleg ők lennének a ranglista élén, a riválisok és a szakemberek mind egyértelműen azt vizionálják, hogy a Ferrarinak két-három tizedmásodperces előnye lehet a fő riválisokkal szemben, a középmezőny pedig továbbra is jócskán le van maradva.

Lewis Hamilton is kétségtelenül úgy érzi, hogy jelenleg a Mercedes kicsit lemaradt az erősorrendben, de a felzárkózás miatt nem szabad túltolniuk a fejlesztéseket, ami esetleg a megbízhatóság rovására mehet. Bár egyelőre arról szólnak a hírek, hogy éppen a vörös autóknál léptek fel technikai problémák, ami az autó nem megfelelő hűtésére vezethető vissza.

A Mercedes a Ferrari mögött lehet, de nem eshetnek túlzásokba a fejlesztésnél


Hamilton egyébként úgy gondolja, a Ferrari akár fél másodperccel is előttük járhat. „A rivális tempója jócskán megnehezíti a dolgunkat, ez biztos. Úgy vélem, már tavaly is teljesítménybeli hátrányban voltunk, így még inkább rá kellett menni ennek javítására. Úgy látom, most még nagyobb hátrányt kell behoznunk, még inkább ki kell élezni az autó teljesítményét” – idézi a világbajnoki címvédőt a gpfans.com szakportál.

„Ennél a forgatókönyvnél viszont óvatosnak kell lennünk, mert ha mindent a határon kell használnunk, nagyobb eséllyel szenvedhetünk el valamilyen technikai hibát. Ugyanakkor a miénk a legjobb csapat, rengeteg a tapasztalatunk és nem véletlen, hogy mi vagyunk a világbajnokok. Szorgalmasnak kell lennünk és kiegyensúlyozottnak.”

„Pilótaként nekem is ki kell sakkoznom, hogyan tudnék még többet kihozni az autóból, amire egyelőre még nem tudom a megoldást. De szeretem a kihívásokat, harcolni fogunk, nem mondom, hogy különösebben aggódnék, vagy csalódott lennék” – tette hozzá Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: