DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Elkapjuk a Ferrarit

Valtteri Bottas számára egyértelmű, hogy a Ferrari előnybe került a Mercedesszel szemben a téli szünet alatt, de számára nem kérdéses, hogy a német gyártó utoléri az olaszokat, ahogy tavaly is.

Ismét nagyon hosszú, huszonegy futamos bajnoki versengés veszi kezdetét a jövő héten, Melbourne-ben. A nyolcnapos barcelonai tesztelésen ugyan nem feltétlenül a legjobb köridők számítanak, de az eddigi elemzések alapján a rövid és a hosszú etapokon is a Ferrari tűnik a leggyorsabbnak. Az egykörös tempó akár extra pontszerzéseket is jelenthet, amennyiben valóban bevezetik a tervezett új szabályt, a verseny leggyorsabb köréért is járna egy pont.

Bottas szintén úgy véli, a Scuderia jelenleg a levadászandó célpont, ők rendelkeznek a legjobb autóval. Bízik viszont saját csapatában, hogy a Mercedes a fejlesztési versenyben ismét jobban teljesít majd, ahogy ez az utóbbi években többször is látható volt. Egyébként csapattársa, Lewis Hamilton is ebben bízik, ugyanakkor figyelmeztette a világbajnok istállót, nehogy túlzásba vigye a fejlesztéseket a megbízhatóság kárára.

A legtöbb gárda egyébként a barcelonai tesztelés és a nyitófutam közötti két hetet is fejlesztéssel tölti, így akár abban is bízhat a finn, hogy a Mercedes már Ausztráliára kitalál valamit, amivel előrébb kerül. Most ennyire altatnak a németek, vagy valóban a Ferrarinak több tizedes előnye van jelenleg?

Bottas is úgy gondolja, a Mercedes megint elkaphatja az idény során a Ferrarit


„Jó ideje fejlesztjük már jelenlegi csomagunkat. A teszt második hetében már egy egészen más autót láthattunk, mint amivel az első héten gyakoroltunk, mivel érzékeltük, hogy változtatnunk kell, valami újjal kell előhozakodnunk” – nyilatkozta Valtteri Bottas a Crash.net szakoldalnak.

„Jó ideje terveztük már, hogy új aerodinamikai alkatrészeket vetünk be, ezt a második hétre időzítettük. Biztos vagyok benne, hogy további frissítésekkel jelentkezünk Melbourne-ben is. A szabályváltozások, bár nem voltak annyira számottevőek, mégis remekül mutatják, hogy a versenyautók mennyire komplex rendszert alkotnak aerodinamikai szempontból.”

„Úgy vélem, a tavalyi évhez képest sokkal komolyabb fejlesztéseket láthatunk majd az év elejéhez képest a szezon végéig” – tekintett előre Bottas. A rutinos finn is úgy gondolja, a hosszú évad előrehaladtával a Mercedes ismét a Ferrari elé kerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: