DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner sokkal óvatosabb a Red Bull esélyeivel

Bár a bikák főtanácsadója már idén hatalmas sikerekkel számol, a csapatfőnök nem osztja a mérhetetlen lelkesedést. Szerinte nem kérdés, hogy felzárkóztak, de a fő riválisok még elől járnak.

Christian Horner szerint sem kérdés, hogy egyértelműen felzárkóztak a Mercedes-Ferrari pároshoz a téli szünetben (többek között a remek Honda-motornak köszönhetően), de egyelőre nem érez határtalan optimizmust, sokkal óvatosabb a várható eredményekkel kapcsolatban, mint felettesei. Dr. Helmut Marko például legalább öt futamgyőzelmet vár az idei konstrukciótól.

Az istálló pilótái, Max Verstappen és Pierre Gasly is lelkesen nyilatkoztak az erőforrásról, de leginkább arról a fejlődésről, amit a japán gyártó képes volt elérni a tél folyamán. A csapatfőnök nem gondolja, hogy megelőzték volna az évek óta domináló két élcsapatot, azonban kisebb hátrányra számít a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, mint amit az elmúlt években megszokhattunk.

Horner nem gondolja, hogy máris a Mercedes elé ugrottak volna


„A második teszthét után világossá vált, hogy a Ferrari nagyon erős. Nagyjából a Mercedes is az olaszok környékén jár, ők a világbajnokok, nem fognak lazítani. Úgy vélem, kétségtelenül csökkentettük az eddigi hátrányunkat. Ne csak Melbourne-t várjuk meg, mert az egy meglehetősen különleges pálya. Az első három verseny után kérdezzenek meg erről újra, akkor már jobban látjuk, pontosan hol is tartunk” – nyilatkozott óvatosan Christian Horner a Sky Sports adásában.

A Honda egyébként arról beszélt, hogy apróbb hibákat felfedezett az erőforrás működése során, amit a nyitófutamig orvosolni fognak, a Toro Rosso technikai igazgatója viszont arról számolt be, hogy náluk teljesen hibátlanul működött a japán egység. Hogy versenykörülmények között, tartósan hogyan szuperál majd a Honda, alig másfél hét múlva megláthatjuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: