DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Problémákat fedezett fel a Honda

A Red Bull nagyon dicséri a japánok F1-es erőforrását, de a Honda részéről úgy látják, hogy van még min dolgozni - a tesztek során akadtak olyan problémák, amelyeket már az első futamig ki kell javítaniuk.

A Honda Formula-1-es technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe szerint néha kissé ijesztő volt a helyzet a barcelonai tesztek során az új erőforrás borítását illetően - nagyon szűk helyre szabták be a motort, amely így túl "agresszív" lett és némi változtatást kell eszközölniük. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ugyan úgy fogalmazott, hogy gyönyörű, ahogy beépítették a motort a hondások, úgy fest, hogy ennyire mégsem egyszerű a helyzet.

"Nem volt komolyabb problémánk a jelenlegi beszereléssel, de rábukkantunk néhány kisebb gondra a túl szűk burkolat, 'csomagolás' miatt. A formája kissé túl agresszív lett, úgyhogy valamelyest változtatnunk kell rajta, de ez nem egy nagy történet" - idézi az Autosport Tanabét, aki azt is elmondta, hogy "nem volt túl magabiztos" az előrelépések miatt annak ellenére, hogy az F1-be való visszatérésük óta messze most állnak a legjobban.

00219001_1029



A Honda megcsinált néhány javítást már a helyszínen, de a gyárban további kiigazításokat végez el, hogy végleges megoldással tudjon megérkezni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra. "Ez egyelőre nem komoly, ami azt jelenti, hogy elkészülhetünk az első futamra azokkal az alkatrészekkel, amelyekkel gondok vannak."

Ami pedig a teljesítményt illeti: "Sosem vagyunk elégedettek! Természetesen van egy célunk és egy másik célunk az egész évet illetően. Nem vagyunk teljesen magabiztosak a jelenleg elért dolgok miatt, még mindig sok olyan terület van, amelyen dolgozni kell, hogy utolérhessük a riválisokat" - mondta. Tanabe azt is hozzátette, hogy van már időmérős módjuk, a teszt után pedig szinten minden egyes elemet átnéztek és elvégeztek néhány apró módosítást a súlycsökkentés, vagy a megbízhatóság érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: