DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull-Hondával is adódtak gondok

Kivételesen jó megbízhatóságot és remek tempót mutatott a Red Bull-Honda a nyolcnapos tesztelés során, bár a végén már akadt egy-két apró probléma. Így is rendkívül bizakodóak a bikák.

Nyolc, kemény munkával teli tesztnapot tudhat maga mögött a japán gyártó, immáron két istálló motorszállítójaként. A Red Bull, illetve a Toro Rosso oldalán is igen termékeny és eredményes munkát végezhettek, amit a remek időjárás is segített. A két hondás gárda összesen 1768 kört termelt, ami átváltva 8230 megtett kilométer.

Mivel nem akadt komoly hátráltató tényező, így a fiókcsapat futott több kört, összesen 935-öt, ebből Alexander Albon ötszázat, Danyiil Kvjat pedig négyszázharmincötöt. A Red Bull 833-ig jutott, ebből Pierre Gasly háromszázkilencvenötöt, Max Verstappen pedig négyszázharmincnyolcat vállalt. 

A Honda elégedett lehet az eddig elvégzett munkával és az eredményekkel, az elemzés pedig most kezdődik. „Sikerült komoly motor-meghibásodás nélkül teljesíteni a nyolc tesztnapot, így rengeteg kilométert tehettünk meg. Bár a második héten néhány apróbb hiba felütötte fejét (különösen az utolsó két nap), de éppen ezért tesztelünk, hogy ezeket kiszűrjük és megoldjuk a szezon kezdetéig” – értékelt a Honda F1-es technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe.

Az utolsó tesztnapokon itt-ott előjöttek kisebb gondok


„Már úgy kezdhettük meg a tesztelést, hogy a Toro Rossóval eleve remek munkakapcsolatban álltunk az előző szezonnak köszönhetően. A Red Bull Racinggel remek felkészülésen vagyunk túl, mind a hardver, mind a kommunikáció szempontjából, igaz, hónapok óta erre készültünk. Szerencsére, mind a nyolc napon jó volt az időjárás, ez nagyban segítette a munkánkat. Hatalmas mennyiségű adatot gyűjtöttünk, most következik ennek mély kielemzése, hogy a melbourne-i szezonnyitóig minél tökéletesebben felkészülhessünk” – tette hozzá a japán szakember.

Guillaume Rocquelin főmérnök szerint a Red Bull felkészülése a gondok ellenére is igen jól sikerült. „Teljesen új autóval, új motorszállítóval és egy új pilótával érkeztünk ide és úgy távozhatunk Barcelonából, hogy minden elem a helyére került, kiemelkedően jól megy a közös munka. Ugyan az utolsó napon akadt némi technikai gondunk, de így is hihetetlenül hasznos időszakot tudhatunk magunk mögött, rengeteget tanultunk az RB15-ről.”

„A Honda végig kiválóan szuperált, remek megbízhatósággal rendelkezünk. Pierre (Gasly) is megszokta a csapatot és az új autót is, amiről elmondható, hogy nagyon jó az egyensúly, megvan a megfelelő teljesítményünk is. Készen állunk arra, hogy élesben is versenyezzünk” – tekintett előre Rocquelin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: