DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly: Úgyis mindenki rejtegeti valós erejét

A második hetet is kiválóan kezdte a Red Bull, 136 problémamentes kör, második legjobb idő. Pierre Gasly azonban figyelmeztet, még senki nem csavart fel mindent, folyik a rejtegetés.

Az valóban kezd egyértelmű lenni, hogy nem volt valós alapja azoknak a korábbi híreszteléseknek, miszerint a Honda mérnökei az erőforrás veszélyesen erős vibrációjával küzdenének. Az ötödik maratoni napot is problémamentesen teljesítette a japán egység, Pierre Gasly kedden 136 kört pakolt a Red Bullba. Az energiaitalosok számára egyelőre a Pirelli gumik szemcsésedése jelenti a fő gondot, a motor kiválóan megy.

Csak a tesztnap hajrájában csusszant elé a leglágyabb keveréken Lando Norris a McLarennel, tehát a Red Bull a Ferrarinál és a Mercedesnél is gyorsabbnak bizonyult. A francia viszont tisztában van azzal, hogy a riválisok sem mutatták meg eddig valós erejüket. Igaz, a Red Bull-Hondában is jócskán van még tartalék.

„Igyekszünk kizárólag magunkkal foglalkozni és végigvinni a tervezett programunkat. Eddig nagyon biztatóak a jelek. Még mi sem tekertük fel igazán a dolgokat. Egyelőre minden a terv szerint halad, rengeteg kört teszünk meg, ami a motor és az egész autó számára kiváló” – nyilatkozta Pierre Gasly.

A Red Bull is tartalékol, ahogy a riválisok is


„Még rengeteg potenciál van bennünk, de nem tudjuk, mit csinálnak a többiek, úgyis mindenki rejtegeti tudását, nem szabad túl izgatottnak lennünk az eddigiektől. Igyekeznünk kell fejlődni azokon a területeken, ahol még kicsit szenvedünk. Tovább kell dolgoznunk, szoros csata lesz.”

„Minden nap egy kicsit jobban nyomjuk neki, de még egyáltalán nem értünk a végére, bennünk is jóval több van. A múlt hetünk különösen eredményesre sikeredett és ez a hét is tele van eddig pozitívumokkal. Melbourne nagyon erősen közeledik, három tesztnapunk maradt hátra, remélhetőleg sikerül még jobban kiismernünk jelenlegi csomagunkat és még a teljesítményen is tudunk növelni.”

„Úgy gondolom, még mindig van erőtartalék a motorban, minden nap egyre erősebbnek érezzük, a megbízhatósága pedig bámulatos. A következő napokban további javulásra számítok, de az elsődleges cél, hogy minél több kilométert pakoljunk az RB15-be. Eddig kifejezetten boldogok vagyunk attól, amit kaptunk” – tette hozzá a Red Bull újdonsült igazolása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: