DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: A Honda olyan, mint egy svájci óra

A korábbi években a megbízhatatlanságáról hírhedtté váló Honda-motor a Red Bull csapatfőnöke szerint rendkívül megbízható, remek és könnyedén illeszkedik az RB15-ös karosszériájába.

Tavaly nyáron mindenki féltette az energiaitalos istállót ettől az évadtól, amikor is azt a döntést hozták, hogy tizenkét évnyi szövetség után a látványosan megromló kapcsolat miatt szakított eddigi motorszállítójával, a Renault-val és a Hondával kötött szerződést. Hosszú távon gondolkodnak, de a jelek szerint a japán gyártóval már most nagyon elégedettek.

A téli szünetben folyamatosan ment az üzengetés a Red Bull és a franciák között, de a tesztelés első hetének végeztével történt egy nem is apró változás. Ezúttal most már a rivális Renault versenyzője, Nico Hülkenberg is elismerte, hogy a Red Bull bizony a Honda-motorral is hasonló előnnyel előttük jár, mint amit tavaly tapasztaltak.

A jelek szerint nem a levegőbe beszéltek a Red Bullnál a téli szünetben


Egyelőre úgy tűnik, hogy a bikák tavalyi, rizikós döntése kifizetődik, gyári istállóként egyáltalán nem estek vissza, sőt, azonnal a Renault elé is kerül ezzel a japán gyártó. Christian Horner csapatfőnök eddig is dicsérte az új erőforrás teljesítményét és megbízhatóságát, most pedig egyenesen egy svájci órához hasonlította a Hondát.

„Ha megnézzük, milyen remekül és könnyedén sikerült beintegrálnunk a motort a karosszériába, az újabb jó pont a Hondának, kitűnő munkát végeztek. Úgy tűnik, mintha egy svájci óra lenne a karosszériánk hátsó részében” – idézi Hornert a Motorsport-Total című lap.

Korábban is úgy gondolták, hogy motorerőben a japánok már tavaly év végére átlépték a Renault-t, egyedül a megbízhatóság lehetett kérdéses. Az erőforrást azonban úgy sikerült az autóba illeszteni, hogy semmilyen kompromisszumra nem kényszerültek aerodinamikai szempontból. „Végül úgyis a teljesítmény határoz meg mindent, de el kell ismernem, hogy soha ilyen simán és gond nélkül nem sikerült még korábban egyik motort sem az autónkba helyezni” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: