DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg: A Red Bull-Honda előttünk jár

Úgy tűnik, hiába volt a fogadkozás és a szájkarate a francia gyártó részéről, a Renault egyik pilótája maga ismerte el, hogy a Red Bull a Honda motorral is a tavalyihoz hasonló előnnyel bír.

A múlt héten Barcelonában kezdetét vette a 2019-es szezonra való felkészülés a pályán is. Az első négynapos tesztelés leggyorsabbjának egy Renault-pilóta, Nico Hülkenberg bizonyult, de a rutinos németet ennek ellenére nem veti szét az optimizmus. Úgy véli, teljesen valószínűtlen, hogy át tudnák ugrani a három topcsapat bármelyikét, reális célkitűzés ismét a negyedik hely megszerzése lehet. A McLaren tényleg bánhatja, hogy kitette a Honda szűrét másfél évvel ezelőtt?

„Tudjuk, hogy a Red Bull gyorsabb, de szeretnénk tudni, hogy miért. Őszintén szólva, ezzel annyira hosszan azért nem vesződöm, elsősorban a saját programunkat kell teljesítenünk, hogy minél inkább optimalizáljuk a versenyautónkat” – nyilatkozta Nico Hülkenberg a gpfans.com szakportálnak.

Hülkenberg elismerte, hogy a Red Bull a Hondával is előttük jár


„Nagyon szoros lesz a középmezőny elején a harc, semmiképpen sem állítanám, hogy kényelmesen ott vagyunk a negyedik helyen. Egyébként jól érzem magam az autóban vezetés közben, sikerült visszanyernünk azt a leszorítóerőt, amit az új szabályok bevezetése miatt elvesztettünk.”

„Egyébként az autóm teljesen olyan, mint a tavalyi. Mintha valaki a másolás-beillesztés parancsot alkalmazta volna. A problémák is többé-kevésbé hasonlóak, a kanyarok közepén némi alulkormányozottság lép fel, sosem lehet a lehető leggyorsabban bevenni a kanyarokat, sosem tudom idejében felengedni a féket.”

„Az idei abroncsokkal egyelőre nem tudom igazán szűken venni a kanyarokat, az eleje állandóan ki akar törni. Már szinte megszokott gondok ezek nálunk, az autó alapjai nagyon hasonlóak az előző évihez, de a változtatásokra talán másképp reagál majd. Nincs mitől félnem” – tette hozzá a rutinos német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: