DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Toro Rosso: Kvjat most lesz a legjobb

Harmadszor is megkapja az esélyt a bizonyításra Danyiil Kvjat a Toro Rosso istállónál. Csapatfőnöke bízik az érettebb „torpedóban”, úgy véli, az orosz még csak most mutatja majd meg legjobbját.

2014 és 2016 után harmadszor is „megkezdi” Toro Rossónál töltött pályafutását a száguldó cirkuszban Danyiil Kvjat, aki még mindig csak huszonnégy esztendős. Bár 2017 őszén úgy gondolhattuk, végképp lezárhatta Formula-1-es pályafutását, miután a Red Bull a szó szoros értelmében kirúgta őt, nem is túlságosan szép körítéssel.

A bikák anyacsapatát is megjárt orosz harmadszor is kísérletet tehet a Toro Rossónál, hogy végleg megvethesse lábát a száguldó cirkuszban. Ha ezt Melbourne-ben pontszerzéssel koronázná meg, ezzel egy új, különleges rekordot állítana fel. Nagyon sok ismerős arc fogadja majd a fiókcsapatnál, de a menesztése óta bevezetett fejvédelemmel, valamint a számára újnak számító Honda-motorral meg kell majd barátkoznia.

Csapatfőnöke azonban nagyon bízik benne, hogy most valóban megmutatja tudását, sebességével ugyanis eddig sem volt gond. „Mindig azt mondom, hogy egy fiatal pilóta számára két-három esztendő szükséges, hogy teljesen beilleszkedjen a Formula-1 komplikált világába, Danyiil viszont már a kezdetektől megmutatta remek sebességét” – nyilatkozta Franz Tost.

Kvjat az abu dhabi tesztelésen már találkozott a Hondával


„Amikor lehetősége nyílt a Red Bull Racinghez igazolni, úgy tűnt, készen áll a kihívásra. Néhányszor sikerült is kiváló teljesítményt nyújtania, de túl nagy kihívást jelentett neki nyomás alatt versenyezni, utólag azt mondhatjuk, túl korai volt fellépnie. Nehéz időszakot kellett megélnie, amikor ismét hozzánk került 2016-ban, pszichológiailag csapást jelenthetett neki (a visszaminősítés), de kvalitásait soha senki nem kérdőjelezte meg.”

„Erősen hiszek abban, hogy megérdemli az újabb esélyt a Formula-1-ben és érzem, hogy részéről a legjobb teljesítményt még csak ezután fogjuk látni” – tette hozzá Franz Tost. 

„Számomra több lesz az ismerős, mint az ismeretlen arc. Nyilvánvalóan a legnagyobb változást a motorszállító Honda jelenti majd. A mérnöki gárda alig változott. Nem tudhatom pontosan, hol leszünk 2019-ben, de nagyon keményen dolgozunk, hiszek a csapattagokban. Eddig úgy tűnik, jók lehetünk, mindenki rettentően motivált és az összpontosításunk is rendben van, ez pedig nekem is önbizalmat ad” – fogalmazott a visszatérő Danyiil Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: