DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kvjat Tolsztojjal és Dosztojevszkijjel készül 2019-re

Az orosz F1-es pilóta harmadik, valószínűleg az utolsó etapját kezdheti meg a Toro Rossónál, Alexander Albon csapattársaként - menedzsere tudja, mi húzhatja ki a gödörből.

Danyiil Kvjat 2014-ben a Red Bull leendő világbajnokaként mutatkozhatott be a Toro Rossónál, remek debütálószezonja érdemeiként év végén pedig rögtön el is foglalhatta a Ferrarihoz távozó aranytojást tojó tyúk, Sebastian Vettel helyét a Red Bullnál. Mindenki meglepetésre kapásból legyőzte csapattársát, Daniel Ricciardót a következő szezonban, így nem volt kérdés a folytatás – azonban négy verseny elégnek bizonyult ahhoz, hogy lerombolja renoméját főnökei szemében.



A nem éppen kíméletes pilótapolitikájáról ismert Red Bull visszaküldte az oroszt a Toro Rossóhoz, a 2017-es USA Nagydíjon azonba hiába szerzett pontot, mennie kellett. A hányattatások után senki sem számolt vele 2018-ban, azzal pedig pláne nem, hogy az egyszer csak versenyzőhiányban szenvedő energiaitalosok visszanyúlnak érte. Kvjat így idén ismét megpróbálhatja meggyőzni munkaadóit, hogy rossz lóra tettek, amikor kiadták az útját – menedzsere szerint ehhez minden a helyén lesz ebben az évben.

„A helyzete kicsit arra emlékeztet, amikor Felipe Massa 2004-ben visszatért a Sauberhez” – mondta Nicolas Todt a Corriere dello Sportnak. „Két évvel később már Michael Schumacher csapattársa volt a Ferrarinál. Nem akarok álmodozni, de Danyiil tehetséges versenyző és remek sportoló, nem beszélve a kulturális jártasságáról. Tolsztojt és Dosztojevszkijt olvas, ez pedig nagy intelligenciára és önelemző személyiségre utal.”

„A Forma-1-be kevésbé érzelmesen és érettebben tér vissza. Természetes, hogy eredményeket kell elérnie, de tudja, hogy mennyire fontos számára ez az esély – ahogyan azt is, hogy nem fog kapni még egyet” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: