DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumachernek a Sauber és a Haas is segíthet

A Ferrari az Alfa Romeo-Sauberrel és a Haasszal is szoros szövetségben van a Formula-1-ben, így könnyen előfordulhat, hogy Mick Schumachert valamelyik, vagy akár mindkét istállónál láthatjuk.

Komoly figyelem övezi a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, amióta csak elkezdte autóversenyzői pályafutását. A Formula-4-ben, majd később az európai Formula-3-ban sem mutatott jó ideig semmi kiemelkedőt, ám tavaly nyáron megtört a jég, hatalmas győzelmi sorozatba kezdett és ennek köszönhetően jelentős hátrányt dolgozott le és a széria bajnokává koronázták.

Idén már a Formula-2-be lép fel a Prema istállóval, ahol ismét bizonyíthatja tehetségét, de az elmúlt éveket vizslatva a Grandprix247.com szakoldal arra a következtetésre jutott, hogy több mint valószínű, hogy a száguldó cirkuszba is belekóstolhat még idén. Hasonló utat járhat be, mint korábban Antonio Giovinazzi és Charles Leclerc.

Bár egyelőre hivatalosan egyik fél sem ismerte el, hogy Mick Schumacher csatlakozna a Ferrari pilótaakadémiájához, a kiszivárgott hírek szerint ennek nagy a valószínűsége. Ebben az esetben pedig az olasz istálló ugyanúgy felkarolhatja és segítheti fejlődését, ahogy azt korábbi junior versenyzőivel is tette.

Szinte már hagyomány, hogy a Ferrari-motorral szerelt partneristállók, a Haas és az Alfa Romeo-Sauber a versenynaptár bizonyos állomásain egy-egy pénteki szabadedzésen lehetőséget biztosít a Ferrari juniorjainak. Charles Leclerc például debütálása előtt a Haas és a Sauber autóit is vezethette, nem beszélve a Ferrarinál teljesített teszteléséről.

Mick Schumacher már 2019-ben vezethet szabadedzéseken az F1-ben?


Antonio Giovinazzinál ugyanez volt a helyzet, csak egy váratlan lehetőség miatt két futam erejéig 2017-ben be is mutatkozhatott a Formula-1-ben. Leclerc tavaly, Giovinazzi pedig idén végül állandó ülést kap(ott) az Alfa Romeo-Saubernél, tehát nem panaszkodhatnak a Ferrari támogatását élvező fiatalok.

A tizenkilenc esztendős Schumacher nem szeretne kapkodni a Formula-1-es bemutatkozással, de a szakértők arra számítanak, hogy a Bahreini és a Spanyol Nagydíj után rendezendő tesztelésen a Ferrari volánjánál is láthatjuk, amikor a csapatoknak kötelezően fiatalokat is szerepeltetniük kell.

A múltban Hinwil és Maranello szintén szoros kapcsolatban álltak, 1997-ben például Michael Schumacher tesztelte a svájciak versenyautóját Fioranóban, segítve a fiatal istálló fejlődését, míg Felipe Massa szintén a Sauberrel mutatkozhatott be a száguldó cirkuszban még 2002-ben.

Ráadásul még egy szál köthető a svájci gárdához, Formula-1-es bemutatkozása előtt ugyanis Michael Schumacher Karl Wendlingerrel és Heinz-Harald Frentzennel együtt egy Sauber által indított Mercedes-sportautó-csapatnál versenyzett. Könnyen előfordulhat, hogy most fiát láthatjuk egyik F1-es autójuk volánjánál, talán már idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: