DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Ocon provokált engem

Az évad egyik legnagyobb balhéját Max Verstappen és Esteban Ocon között láthattuk Brazíliában. A Red Bull-pilóta szerint a francia egyértelműen provokálta a mérlegelésnél, emiatt lökte meg.

A 2018-as Formula-1-es évad egyik legkevésbé érthető jelenete Interlagosban történt, amikor a versenyben vezető Max Verstappent a körhátrányban levő Esteban Ocon megpróbálta visszaelőzni a frissebb abroncsokkal, majd a sikánban oldalról kilökte a hollandot. A Red Bull versenyzője emiatt visszaesett Lewis Hamilton mögé a második helyre és a leintésig nem is sikerült újra megelőznie a Mercedes brit pilótáját.

E két ifjú titánnak már korábbra visszanyúló története van, a Formula-1 előtt kezdődött komoly csatározásuk. 2014-ben a Formula-3-as bajnoki címért csatáztak, ennek során többször is összekoccantak, gyakran dulakodást is láthattunk. Nem igazán kedvelték egymást, bár Verstappenre és Oconra más vetélytársak is elég gyakran panaszkodtak idén. Interlagosban sikerült ismét egymásra találniuk.

Verstappent egy győzelemtől fosztotta meg Ocon erősen vitatható manővere


A holland rendkívül dühös volt, a kamerák előtt meg is lökdöste kicsit a Force India pilótáját a mérlegelésnél. „Ilyesmi más sportágakban gyakran történik. A büntetésemet azonban meglehetősen szigorúnak tartom. A reakcióm még nyugodt is volt, nem is ütöttem meg” – idézi Verstappent az AD.

„Tudni akartam, miért tette azt, amit tett. Aztán elkezdett röhögni rajtam. Ezt végképp helytelen reakciónak tartottam, mivel miatta vesztettem el a versenyt. Amikor pedig a nagy értetlenkedése közepette meglöktem őt, azonnal elkezdett velem ordibálni, hogy a kamerák felveszik, lökdössem csak.”

„Ez nem fog engem vissza, abszolút nem érdekelnek a kamerák” – fogalmazott Verstappen. A korábbi évtizedekben sokkal többször láthattunk fizikai kontaktust egy-egy vitás esetet követően a Formula-1-ben, de az utóbbi években ez egyáltalán nem volt jellemző. Esteban Ocon jövőre nem lesz tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, de a Mercedes tartalékpilótájaként ugrásra készen várja, hogy Valtteri Bottas helyett bármikor beugorhasson, akár 2019-ben is, de legkésőbb 2020-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: