DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Bakuban tilos volt egymást hibáztatnunk

A Red Bull pilótái között 2018-ban a legkomolyabb összecsapást Azerbajdzsánban láthattuk, amikor remek pozícióért harcolva összeütköztek és mindketten kiestek. Mehettek is raportra.

Idén egész nyugalmas időszakot zárhatott le az energiaitalos istálló, egyébként jó viszonyban levő két pilótája, 2018-ban ugyanis mindössze egyszer csaptak össze úgy, hogy annak káros következménye lett, Bakuban Daniel Ricciardo igyekezett DRS segítségével megelőzni fiatal holland csapattársát, aki nagyon későn csukta be a kaput, így a vészfékezés ellenére is összeütköztek és ennek eredménye nulla pont lett.

Addigra már jó ideje vívtak egymással, így nem volt akkora meglepetés, hogy végül csattantak, főleg, hogy korábban is összekoccantak már egyszer a futamon. Az olyan utcai versenypályákon, mint Baku, baj esetén nemigen lehet hova menni, komoly veszélyt hordoz magában, ahogy ezt a két versenyző bizonyította is.

Első látásra is megállapíthatatlan volt, hogy melyikük ludas jobban a balesetben, Ricciardo ugyanis elméletileg hátulról felöklelte csapattársát, Verstappen azonban nagyon későn zárta be az ajtót, szinte semmi esélyt nem hagyva az ausztrálnak, hogy elkerülje a karambolt. Mindkét RB14-es kiesett, ami természetesen a csapatvezetésnek nagyon nem tetszett. Bár közvetlenül nem volt köze ehhez, de sok szakértő szerint Daniel Ricciardo az egyre javuló teljesítményt nyújtó Verstappen elől menekült el a Red Bulltól.

Ricciardo és Verstappen túlfeszítette a húrt Bakuban


„Nem volt valami jó helyzet. Az első koccanásnál nem volt meg a kellő tapadásom, természetesen nem szándékosan mentem neki Danielnek. A második ütközéstől viszont mindketten kiestünk, de kifejezetten nyugodtan beszéltük meg egymás között az eseményeket. Egymásra néztünk és tudtuk, hogy ez nem volt így jó” – nyilatkozta Max Verstappen a Ziggo Sportnak. 

„A csapat előre parancsba adta, hogy nem hibáztathatjuk egymást a balesetért a médiában, mindketten benne voltunk. A színfalak mögött sem mutogattunk egymásra. Nem számít, kinek is a hibája volt, mert az istálló egyszerűen annyit mondott, nem ütközhetünk össze.”

„Helmut (Marko) és Christian (Horner) már vártak ránk, de először Daniel és én váltottunk pár szót. Bejöttek a szobánkba és azt kiabálták, hogy azonnal menjünk az irodába. Nem voltam ideges, ugyanis szerencsére a saját apámnál senki nem tud rosszabb lenni” – tette hozzá Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: