DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Visszaesett a Ferrari teljesítménye

Második helyen végzett Sebastian Vettel a 2018-as világbajnokságban, de félidőnél még úgy tűnt, nyerhet is. Nem csak ő hibázott azonban, hanem a Scuderia is rossz irányba mozdult el.

A négyszeres világbajnok német pilóta elismeri, hogy ezúttal a vörösök olyan versenyautót építettek, amivel lehetséges lett volna a bajnoki elsőséget is megszerezni, ám az évad derekán személy szerint ő is és a csapat is halmozta a hibákat. A fejlesztéseknél is rossz irányba indultak el, ez látványos teljesítményromláshoz vezetett, mire pedig észbe kaptak, Lewis Hamilton már hetedhét határon túl járt.

Az első két futamot rögtön megnyerte a német pilóta Melbourne-ben és Bahreinben, ezzel azonnal a végső győzelem egyik nagy esélyesévé lépett elő. A németországi borzalmas (és a magyarországi váratlan) fiaskót még Belgiumban egy reményteljes siker követte, Spa után azonban Vettel nem tudott több versenyt nyerni. Monzában saját bevallása szerint is szétesett kissé, de büszke arra, hogy komoly kihívója volt idén Hamiltonnak.

„Először is úgy gondolom, remek volt, hogy a világbajnokságért harcolhattam. Egyértelmű, hogy elég nehéz évek állnak mögöttem azóta, hogy utolsó bajnoki elsőségemet (2013-ban) megszereztem. Igaz, ha a szezon egészét nézzük, még mindig elég távol álltunk ahhoz, hogy mi végezzünk az első helyen” – ismertette véleményét Sebastian Vettel az FIA díjátadó gáláján.

Vettel a második félévben egyetlen versenyt nyert csak meg


„Félidőig nagyon jól nézett ki minden, utána is voltak remekléseink, mint például Spában és Monzában. Azt követően viszont látványosan visszaesett a teljesítményünk, ami jelentősen megnehezítette a dolgunkat. A Mercedesszel Lewis nagyon erős sorozatot produkált, rengeteg pontot szerzett, sorra nyerte a versenyeket. Ezalatt roppant gyorsan kinyílt köztünk az olló a pontversenyben.”

„Az utolsó pillanatig hittem a sikerben és harcoltam, de Mexikóban keserű véget ért a harc, ott kellett szembesülnöm azzal, amint átfutottam a célvonalon, hogy idén nincs többé esélyem. Egészen addig nem is annyira követtem a pontos különbséget a pontversenyben, bár azt nyilván tudtam, hogy nem éppen kedvező számomra az állás” – tette hozzá Vettel.

A tapasztalt német nagyon szeretne jövőre újra visszajutni a csúcsra, ezúttal a Ferrarival, a sikert pedig az év közepén elhunyt Ferrari-elnöknek, Sergio Marchionnének ajánlaná.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: