DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel Marchionne tiszteletére nyerne

Sebastian Vettelt a Ferrari elnök váratlan halála még inkább ösztönzi, hogy egy évtizednyi szünet után ismét világbajnoki címet nyerjen a Ferrarinak. Ennek érdekében 2019-ben tovább javulna.

Rengeteg szakértő elemezte már az idei évadot a Formula-1-ben, de abban szinte mindenki egyetért, hogy a Scuderia most rukkolt elő az elmúlt évek messze legjobb versenyautójával. A pályák többségén abszolút versenyképes volt a vörös autó, igen gyakran gyorsabbnak is tűnt a Mercedesnél, ellenben stratégiai és vezetői bakik miatt végül nagyobb különbséggel kapott ki Sebastian Vettel, mint tavaly, pedig a német Ferrarija egyszer sem mondta fel a szolgálatot a huszonegy versenyhétvégén.

A Scuderiát egy tragikus esemény is sújtotta a szezon közepén, júliusban váratlanul elhunyt a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne. Sebastian Vettel az FIA díjátadó gáláján arról beszélt, hogy a néhai elnöknek ajánlaná első, Ferrarinál szerzett világbajnoki címét, ez is áll a négyszeres világbajnok célkeresztjében a jövő évre.

Vettel legújabb fizimiskája az FIA díjátadóján


„Egyértelműen nagy veszteség volt. Persze, a munka folytatódott tovább napról napra, az emberek tudták, mi a dolguk és mit hogyan tegyenek. Nem volt könnyű időszak számunkra, megpróbáltunk mindent a lehető legjobban tenni, pontosan úgy, ahogy ő látni szerette volna” – emlékezett vissza Vettel.

„Mindig igyekezett nyomást gyakorolni ránk, de ugyanakkor segített és védelmezett is minket, ezért óriási veszteség, hogy elment. Csapatként próbáltuk folytatni az ő örökségét és tovább fejlődni.”

„Hogy mire lesz szükség 2019-ben? Jobb teljesítményre, ilyen egyszerű. 2018-ban már nagyon versenyképesek voltunk és közel jártunk a Mercedeshez. Úgy vélem, idén a mi autónk univerzálisabb volt, minden pályán remekül működött, megvoltak a jó pillanataink, többségét ki is használtuk” – tekintett előre Vettel. A sikerhez viszont alighanem szükség lenne arra is, hogy az istállón belül ne legyenek hatalmi harcok, a hírek szerint viszont Mattia Binotto és Maurizio Arrivabene két, egymással szemben álló táborra osztja a csapatot, ezt pedig minél előbb szükséges lenne kiküszöbölni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: