DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Coulthard: Ricciardo a legjobbak között van

A korábbi tizenháromszoros futamgyőztes skót szerint Daniel Ricciardo ugyanazt a kategóriát képviseli, mint Lewis Hamilton, Max Verstappen vagy Sebastian Vettel és jókor vált most csapatot.

A huszonkilenc esztendős ausztrál versenyző elképesztő balszerencse-sorozaton van túl az idei évben. Összesen nyolcszor volt kénytelen idő előtt kiállni a versenyből, ezek döntő többségében technikai hiba miatt történtek. Legutóbb Mexikóban a második helyet vesztette el egy motorhiba miatt, így az a furcsa helyzet állhat elő, hogy májusban aratott monacói győzelme után nem állhat már dobogóra.

A nyári szünetben Ricciardo úgy határozott, hogy hosszú évek (a juniorprogrammal együtt összesen tíz) közös munkáját követően otthagyja a Red Bullt és a gyári Renault-hoz csatlakozik Nico Hülkenberg csapattársaként. A bikák pedig éppen a francia gyártót hagyják el jövőre a Honda kedvéért, mivel a modern turbókorszak beköszöntével a Renault képtelen volt megközelíteni a Mercedes és a Ferrari teljesítményét, sőt, az utóbbi hetekben a Honda is erősebbnek tűnik.

Jókor váltott vajon a Max Verstappen által az utóbbi időben kissé elhomályosított Ricciardo? „Láthattuk, hogy ez volt a legmegfelelőbb idő Daniel számára a csapatváltásra. A csapaton belüli harc ugyanis egyre nehezebbé és nehezebbé vált számára” – nyilatkozta David Coulthard a Formule.nl szakportálnak.

Coulthard Ricciardót is egy kategóriába veszi Hamiltonnal és Vettellel is


Rengeteg szakember szerint Ricciardo számára visszalépést hoz ez a szerződés. A skót viszont legfeljebb átmenetileg gondolja így. „A Renault egy gyári csapat és hatalmas összeget invesztál a Formula-1-be. Már az a tény is ezt bizonyítja, hogy Danielt leigazolták. Nem alkudoztak, ez is a Renault törekvéseinek egyik biztos jele. Sokan leírják őket, de bármi történhet.”

„Ha megfilmesítenénk az eseményeket, a siker titka a megfelelő színészek kiválasztása. Szupersztárként itt van nekünk Lewis Hamilton, Max (Verstappen) a saját, agresszív vezetési stílusával. Vegyük hozzá Sebastian Vettelt a tőle megszokott győztes mentalitásával és Ricciardót is ebbe a körbe vehetjük.”

„Egyáltalán nem jó a sportág számára, hogy Fernando Alonso hosszú évek óta nem jelenhetett meg főszereplőként a versenyképtelen autói miatt. De Danielnek jobb lesz a Renault-nál” – mutatott rá Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: