DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen Abu Dhabiban sem várja az egyeneseket

Az elmúlt hetekben Max Verstappen és a Red Bull kiemelkedően jól szerepelt, ám a holland nem számít ennek megismétlődésére a szezonzárón. A sok egyenes a gyengébb motorerő miatt nem előnyös.

A legutóbbi néhány versenyen folyamatosan a győzelemért volt harcban Max Verstappen. Austinban csak másfél másodperccel maradt le az első helyen végző Kimi Raikkönentől, Mexikóban leiskolázta a mezőnyt és a dobogó tetején ünnepelhetett. Interlagosban is nagyon közel állt ehhez, de Esteban Ocon megtorpedózta a vezetést nem sokkal korábban átvevő hollandot és emiatt csak másodikként intették le Lewis Hamilton mögött.

Abu Dhabi viszont Verstappen szerint nemigen fekszik majd a bikák csomagjának, mert amit a hosszú egyenesekben elveszítenek, annyit nem fognak tudni visszahozni a kanyargósabb, technikásabb részeken. A Renault-motor változatlanul gyengébb, mint a riválisok erőforrása, ahol sok az egyenes, ott a dobogóra kerülni is kemény dió az energiaitalos istálló számára.

Verstappen az utóbbi hetek legjobb formában levő versenyzője, de ezúttal nem számít győzelemre


„Szerintem mindenki várja már Abu Dhabit. A remek időjárás és a nyugodt környezet a paddockban mindenkiből mosolyt csal elő. Magát a pályát kedvelem, de nem igazán fekszik az autónknak, leginkább a hosszú egyenesek miatt. Igyekszünk a kanyargós szektorokban behozni az egyenesekben összegyűjtött hátrányt” – írta Max Verstappen saját weboldalán.

„A verseny után pihenhet egy kicsit a csapat, utána a napokban mi is tesztelni fogunk. De a futam utáni napon igyekszem ejtőzni és élvezni a napsütést. A teszt után nagyon keményen dolgozunk majd a téli szünetben, hogy 2019-ben minél jobbak legyünk, alig várom már” – tekintett előre Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: