DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ezért nem harcolt Hamilton Verstappennel

Az elmúlt időszakban Max Verstappen többször is megelőzte Lewis Hamiltont. A Mercedes csapatfőnöke magyarázatot adott arra, miért nem igazán erősködött a brit az agresszív hollanddal.

Bár Max Verstappen időnként túlságosan agresszív és sokszor még szertelen, ez betudható nagyon fiatal korának is. Elég gyakran keveredik kétes megítélésű szituációkba, ami miatt megosztja a közvéleményt. Vannak, akik szerint elfogadhatatlan, hogy állandóan van valami balhéja a huszonegy éves ifjoncnak, mások viszont úgy vélik, hogy szinte ő az egyetlen, aki valamilyen izgalmat és színt visz az unalmas vonatozásból álló futamokba.

Igaz, legutóbb Brazíliában nem panaszkodhatott a publikum, az átlagot jóval meghaladóan izgalmas futamot hozott Interlagos, többek között Max Verstappennek is köszönhetően. Bár megelőzte Lewis Hamiltont, végül csak második lett, hála a lekörözött Esteban Ocon kamikaze akciójának.

Ha Verstappen négy ponttal többet szerezne Abu Dhabiban, mint Valtteri Bottas, akkor a finn még az összetett negyedik pozíciót is elveszíthetné (bár alapvetően a Mercedes és Lewis Hamilton újabb világbajnoki címében komoly szerepet vállalt, amit a csapat meg is köszönt neki). Jövőre a Red Bull már Honda-motorokra vált, amitől azt reméli Helmut Marko, hogy akár a világbajnoki címért is újra harcban lehetnek, szemben az elmúlt évekkel. Leginkább Max Verstappentől tart a Mercedes is.

Hamilton Interlagosban nem vitte túlzásba a holland elleni harcot


„Maxben a jövő világbajnokát láthatjuk, hihetetlen tehetséggel és sebességgel rendelkezik. Amint a felesleges hibáit levetkőzi és kitisztul a versenyzése, egyértelműen bajnok lehet. Egyelőre a tanulási fázisban van, nem lehet ezt a folyamatot mesterségesen siettetni” – dicsérte a riválist Toto Wolff.

A csapatfőnök szerint nem véletlen, hogy Lewis Hamilton nem bocsátkozott felesleges harcokba az utóbbi néhány versenyen Max Verstappennel (bár ennek némileg ellentmond, hogy Austinban a futam hajrájában kemény csatában maradt alul a hollanddal szemben).

„Amikor Max megjelent mögötte, mint egy rakéta, egyértelmű volt, hogy nem fog hosszasan csatázni vele, hogy emiatt értékes időt veszítsen. A közepes keveréken szeretett volna végigérni. A Mercedes számára ugyanis teljesen irreleváns volt, ki nyer, az egyetlen, amire igyekezett figyelni, hogy a Ferrarik előtt maradjon” – magyarázta Toto Wolff.

Alighanem azt szívesen elnézegetnék néhány évig a rajongók, ahogy a két kőkemény jellemmel megáldott pilóta vérbeli harcot vív egymás ellen igazán nagy tét miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: