DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner: Leclerc ment bele Magnussenbe

A Japán Nagydíjon számos koccanás történt, egyik esetben sem ismerte el senki saját felelősségét. A Haas csapatfőnöke szerint Leclerc-nek nincs oka mérgelődni, mivel ő ment bele ellenfelébe.

A verseny első része az ütközésekről szólt Suzukában. Max Verstappen először Kimi Raikkönennel, majd Sebastian Vettellel is összeütközött a pályán, előbbiért büntetést is kapott, igaz, ebből valójában semmilyen hátránya nem származott később.

Charles Leclerc előzési kísérletekor azonban egy jóval veszélyesebb manőverrel vágott elé Kevin Magnussen a célegyenesben, mindketten ráfáztak a koccanásra, a hátulról érkező monacói felöklelte a Haast. Az Alfa Romeo-Saubernél ez az első vezetőszárny sérülését, a dán pilótánál pedig hátsó defektet okozott.

A jövőre már a Ferrarihoz szerződő ifjú pilóta kikelt magából a rádión és annyit mondott: Magnussen hülye és az is marad. A leintés után sem változott a véleménye, abszolút nem érti, hogyan úszhatta meg a dán az esetet büntetés nélkül, pedig nagy sebességnél rendkívül veszélyes volt, ahogy elé vágott a Haas.

Steiner szerint Magnussen semmi rosszat nem tett


Az amerikai istálló csapatfőnöke egészen másképp látja a történteket, szerinte semmi oka idegeskednie a svájci gárda pilótájának, mivel ő ütközött hátulról Magnussennek, aki semmi rosszat nem csinált. „Ő ment bele hátulról, ő ütközött neki. Kevin nem fékezett, nem kényszerítette le a pályáról meg semmi ilyesmi. Kevin egyszerűen irányt váltott, Leclerc pedig nekiment hátulról” – magyarázta saját nézőpontját Günther Steiner a Motorsport.com szakoldalon.

„Mit kellett volna tennie? Csak simán elengednie maga mellett? Nem a fékezési ponton történt, hanem jóval előtte. Leclerc-nek is felelőssége van a történtekben, megfelelően kellene megítélnie előre, hogy véghez tud-e vinni egy manővert, vagy sem. Magnussen nem kapta oldalba, teljesen egyértelműen előtte volt és úgy mozdult el.”

„Kevin könnyű célpont, idén többé-kevésbé mindig ugyanaz a helyzet, kezdek belefáradni ebbe. Ha bárkinek problémája van Magnussennel, egyszerűen őt kell okolni mindenért, mivel ez a megszokott” – utalt a csapatfőnök arra, hogy Leclerc mellett Pierre Gasly és Fernando Alonso is többször összeveszett a dán pilótával, megkérdőjelezhető manőverei miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: