DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Magnussen hülye és az is marad

Charles Leclerc versenyét nagyban befolyásolta Kevin Magnussen újabb hajmeresztő manővere óriási sebességnél. A fiatal monacói szerint érthetetlen, hogy ezért nem büntették dán riválisát.

A Japán Nagydíjon nem maradtunk előzések és koccanások nélkül, kár, hogy az izgalmak nem az első helyért vívott harcban, hanem annál hátrébb történtek. Max Verstappen például Kimi Raikkönennel és Sebastian Vettellel is összekoccant a verseny elején, de Kevin Magnussen sem maradt adós újabb, minimum megkérdőjelezhető manőverével.

A célegyenesben nagy tempóelőnnyel igyekezett belső íven megelőzni őt Charles Leclerc, ám a dán az utolsó pillanatban elé rántotta a kormányt, a monacóinak reagálni sem volt ideje, hátulról felöklelte a Haas pilótáját. Az Alfa Romeo-Saubernek az első vezetőszárnya, míg a Haasnak a hátsó kereke bánta. Mindkettejük számára itt véget értek a pontszerzésről szövögetett reális álmok.

A kormánymozdulat után Leclerc kikelt magából a rádión, dühöngött, hogy szerinte Magnussen hülye és hülye is marad. A versenybíróság vizsgálta az esetet, de egyik pilótát sem találták vétkesnek, így nem osztottak büntetést. Ezt Charles Leclerc egyáltalán nem érti szerinte riválisa mozdulata rettentő veszélyes volt.

Az ütközés utáni pillanatok


„Számomra a pilótafülkéből teljesen egyértelmű volt, de még visszanézem az esetet. Egy-két évvel ezelőtt egy nagyon hasonló eset történt Spában, amikor Max Verstappen folyamatosan nézte a tükrét és amint Kimi Raikkönen mozdult, azonnal ugyanabba az irányba húzta a kormányt ő is” – nyilatkozta Charles Leclerc a Motorsport.com szakoldalnak.

„Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy nagyon veszélyes manőver volt. Nem is értem, hogy nem büntették ma meg Magnussent ezért. Muszáj megértenem, mert ha ez megengedett, akkor legközelebb én is ezt csinálom és erre fogok számítani a többiektől is.”

„Ilyen sebességnél, számomra ez nagyon veszélyes. Még csak egy éve vagyok a Formula-1-ben, de egészen biztos, hogy a pilóta, akivel a legtöbb problémám akad, az Kevin. És nem én vagyok az egyetlen, más versenyzőkkel is beszélgettem erről. Ha ilyen módon is versenyezhetünk, én is így fogok tenni legközelebb, de számomra nem ez az elfogadható” – tette hozzá Leclerc, aki végül nem látta meg a kockás zászlót Suzukában, ahogy Kevin Magnussen sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: