DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Force India levadászná a McLarent

Tény, hogy jó formában van a megújult csapat, és azt sem tartják kizártnak, hogy év végéig a hatodik helyig is fel tudnak jönni. Ehhez persze az kell, hogy ne történjen több incidens pilótáik között.

Szingapúrban pontszerző helyektől estek el a Force India versenyzői, mivel már az első körben összeért Sergio Perez és Esteban Ocon. Ez a mozzanat meg is pecsételte a csapat sorsát, és az istálló csapatfőnöke meri remélni, hogy nem történik hasonló a továbbiakban.

Nem is történhet, ha a Force India olyan célokat tűz ki maga elé, mint amit Otmar Szafnauer jelentett ki Szocsiban: „Nos, ha folytatjuk a jó szereplést, és nem ütközünk egymásnak, úgy gondolom, hogy reális megcélozni a konstruktőri hatodik pozíciót. Ezt elérhetőnek tartom, de egyáltalán nem lesz könnyű. Úgy vélem, hogy annál feljebb már csak szerencsével juthatunk, vagy valaki balszerencséjéből kifolyólag.”

force-india-a-hatodikhelyrol-2018



A csapatfőnök elmondta, nem lesz csapatutasítás Perezék között, de a figyelmeztetést már megkapták, hogy többször ilyen eset nem fordulhat elő: „Semmi sem lesz másképp, mint eddig – úgy gondolom, hogy el is felejtették az esetet, így emlékeztetni fogjuk őket, hogy elég helyet kell hagyni a másiknak, különösen az első körben kell figyelni a helyezkedésre.”

„Ha valami történik, nem fognak ütközni, mivel emlékeztetni fogjuk őket rá, és azt is megmutatjuk, hogyan kerüljék el egymást” – zárta le a témát határozottan Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: