DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Force India: Nem történhet több incidens

Katasztrofális hétvégén van túl a Force India, mivel pilótáik összeakadtak Szingapúrban, és pont nélkül távozott a csapat. Otmar Szafnauer biztosít mindenkit, hogy nem fog több ilyen baleset történni.

A 2017-es szezonban többször összeakadt egymással Sergio Perez és Esteban Ocon. Az idei esztendőben erre Szingapúrig kellett várni, ahol a mexikói versenyző ütötte ki francia csapattársát. Ocon versenyének rögtön vége is volt, de végül Perez sem szerzett pontot a futamon. 

Előjöhettek Otmar Szafnauerben a tavalyi érzések, hiszen akkor még csapatutasításhoz is nyúltak, hogy elkerüljék a pilótáik közötti baleseteket, 2018-ban azonban ismét el kellett beszélgetni Perezékkel a csapatfőnöknek: „Mindannyian nagyon rosszul érezzük magunkat a Szingapúrban történtek miatt. Ugyanakkor tanulunk is ezekből a helyzetekből, amit magunk mögött kell hagynunk, így pedig erősebbé válhatunk. A versenyzőink tudják, hogy ez nem történhet meg ismét, és már foglalkoztunk a témával, és tovább is léptünk.”

 szafnauer-nem-tortenhet-tobb-baleset



„Egy dolog pozitív volt Szingapúrból: az autó tempója. A vitt újítások egyértelműen lendítettek a teljesítményünkön, ráadásul még mindig van hova fejlődni, és Szocsi jó pálya lesz rá, hogy még többet megtudhassunk az új aero-csomagunkról” – folytatta a pozitívumokkal a Force India főnöke.

Szafnauer magabiztos az előttünk álló orosz hétvégét illetően: „Úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén is ott lehetünk, harcolhatunk a középmezőny elején, és jó pontokat szerezhetünk. Borzasztó versenyünk volt Szingapúrban, üres kézzel távoztunk, annak ellenére, hogy remek autónk és tempónk volt.”

„Oroszországban visszavágunk! Javultunk egy kicsit a fejlesztéseknek köszönhetően, így azt gondolom, hogy ismét versenyképesek lehetünk Szocsiban. Mindkét autóval pontokat szerezhetünk, és keményen fogunk dolgozni, hogy ez meg is valósuljon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: