DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mit várhat a Toro Rosso Szocsiban?

Lassan egyéves rutinnal rendelkezik a faenzai istálló mindkét pilótája, de Szocsiban még nem ültek F1-es autóban. A Honda szempontjából is jól jönne egy remek eredmény hazai futama előtt.

Mivel a tavalyi évhez képest idén közel fél évvel később kerül megrendezésre az Orosz Nagydíj, ezért fordulhat elő, hogy bár Pierre Gasly már lassan egy teljes éve bemutatkozhatott a Formula-1-ben, mégis teljesen új lesz számára és csapattársa számára is a szocsi helyszín. Legalábbis F1-es versenyautóval.

Pierre Gasly immáron aláírt szerződéssel rendelkezik a 2019-es szezonra a Red Bull anyacsapatánál, egyelőre még jelenlegi gárdája, a Toro Rosso sikeréért hajt. Reméli, valóban sikerül bevetni az új Honda-erőforrást már az Orosz Nagydíj hétvégéjén, ahol mindenképpen szeretne jó eredményt elérni, különösen az elmúlt futamokon mutatott gyengélkedésből szeretné, ha felállna az istálló.

„Hogy Szocsi fekszik-e nekünk? Ezt nehéz megmondani, az elmúlt versenyek nem igazán úgy alakultak, ahogy számítottuk. A kanyarok többsége itt igencsak hasonlít egymásra, de az utolsó szektor különösen technikás” – nyilatkozta Pierre Gasly.

Gasly jó eredményben reménykedik, de könnyen lehet, hogy rajtbüntetésben részesül


„Nagy elégedettséggel töltene el, ha jó eredményt érhetnénk el itt. Nem csak emiatt, hanem ez nagy lökést adhatna a jövő heti, suzukai verseny előtt, ami a Honda hazai futama lesz.”

„Kétszer versenyeztem életemben Szocsiban, a Formula Renault-szériában, illetve 2015-ben a GP2-ben. De az már régen volt, három év eltelt azóta, hogy utoljára itt autóba ülhettem. Néhány éve volt egy kis időm meglátogatni a Vörös Teret és más nevezetességeket is, nagy hatással voltak rám.”

„Szocsi még mindig relatíve új helyszín, szokatlan a körítés, itt rendezték a legutóbbi téli olimpiát. Furcsa, különleges hangulat uralkodik a pálya környékén, nem sok mindent látunk, kivéve az akkori olimpiai falut” – tette hozzá a fiatal francia. Egyáltalán nem kizárt a rajtbüntetés a Toro Rosso pilótáinál Szocsiban, mivel a Honda bejelentette, az utolsó nagydíjhétvégéket folyamatos kísérletezgetésre szánja, hogy minél ütőképesebb motort állíthasson elő jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: