DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen szerint a pole nem garancia 2019-re

Továbbra is sok a találgatás Kimi Raikkönen jövőjével kapcsolatban, hiszen a finnek még mindig nincs szerződése a következő évre. Azonban szerinte a pole-pozíciója sem garantál semmit.

„A lehető legjobb helyen sikerült megszereznem a pole-t” – mondta szombaton Raikkönen, miután megnyerte az Olasz Nagydíj időmérő edzését az őrjöngő tifosi előtt. A finn C More televízió megkérdezte, hogy ezzel bebiztosította-e helyét a Ferrarinál jövőre, de Raikkönen szerint nem ezen fog múlni a dolog: „Ez még nem garancia semmire” – mondta a Jégember.

Az elmúlt hónapokban egyre több pletykát lehetett hallani azzal kapcsolatosan, hogy éppen Raikkönen vagy Charles Leclerc az esélyesebb arra, hogy jövőre Sebastian Vettel csapattársa legyen a Ferrarinál. „Örülök, hogy ez már nem az én problémám” – mondta nevetve Stefano Domenicali, a Scuderia korábbi csapatfőnöke. „Nagyon tisztelem Kimit, ő egy kiváló és rendkívül motivált versenyző. De Charles is óriási tehetség, és semmi kétségem afelől, hogy egy napon a legnagyobbak között fogjuk emlegetni. De nem fogom elmondani a véleményemet ezzel kapcsolatban, mert a végén még valaki félreértené.”

A pole nem jelent automatikusan szerződéshosszabbítást


Nico Rosberg is elmondta véleményét az üggyel kapcsolatban, de ő sem tudja, mi is lenne a legjobb megoldás a Ferrari számára: „Örülnék neki, ha Leclerc felkerülne a Ferrarihoz. De vajon az lenne számukra a legjobb döntés? Nem hinném, hogy Charles elfogadná a másodpilóta szerepét úgy, ahogyan Raikkönen teszi.”

Hogy mennyire másodpilóta Raikkönen, az ma ki fog derülni az Olasz Nagydíjon, hiszen ő indul a pole-pozícióból, csapattársa Vettel pedig a második helyről rajtol majd. Raikkönen szerint azonban szabad a verseny kettejük között, de délután 3 óra 10 perctől minden kiderül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: