DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen: Remélem, holnap minden simán fog menni

A finn Jégember azt reméli, hogy holnap lesz végre egy sima versenye, Vettel pedig elégedetlen volt saját teljesítményével. Hamilton nyerni akar a harmadik helyről.

Kisajátította saját közönsége előtt az Olasz Nagydíj első rajtsorát a Ferrari, azonban kisebb meglepetésre nem Sebastian Vettel, hanem Kimi Raikkönen szerezte meg a pole-pozíciót. Az utolsó szektorban nyerte meg a finn az időmérő edzést, ahol majdnem két tizedet adott riválisainak. Az időmérő győztesének járó díjat a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher adta át a Jégembernek.

Kimi Raikkönen a tőle megszokott stílusban nyugtázta az első rajtkocka megszerzését, semmi érzelem nem látszott az arcán, aki nem látta az időmérő edzést, akár azt is gondolhatta, hogy a finn csak a hatodik helyen végzett: „Nincs még vége a hétvégének, meg kell várni, hogy mi történik majd holnap. Még csak a munka felét végeztük el. A lehető legjobb hely ez arra, hogy megszerezzem a pole-t. Remélem, hogy holnap minden simán fog menni, és ugyanebben a pozícióban tudok zárni. Teljesen mindegy, hogy éppen hol vagyunk a világon, ez az autó mindenütt nagyon gyors. Remélem, a tifosinak ugyanolyan jó kedve lesz holnap, mint amilyen ma van.”

Kimi Raikkönen és Mick Schumacher


Az interjúkat készítő di Resta ezután Vettelhez fordult, az olasz lelátó pedig valósággal felrobbant, csakúgy, mint az edzés végén, mikor azt láthatták, hogy Ferrari egy-kettővel végződik az időmérő.

„Hihetetlen, hogy micsoda rajongótábor van itt, és micsoda támogatást kapunk tőlük. Fantasztikus eredményt el ma a csapat. Saját magammal már annyira nem vagyok elégedett, az utolsó köröm nem volt hibátlan, Kimi pedig túl gyors volt. Nem gondolom, hogy a szélárnyék segítette volna őt. Monzában ez egyébként is mindig tényező, helyezkedni tudni kell. Az én köröm nem sikerült valami jól, de mindenesetre örülök, hogy miénk az első két hely” – mondta Sebastian Vettel.

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton mindent megtett ma is a sikerért, de szerinte a Ferrari már előrébb tart: „Nagyon-nagyon jó munkát végzett ma a Ferrari, mi mindent beleadtunk, és nagyon közel is álltunk hozzájuk, de ma ők végeztek jobb munkát. Mindent bele fogunk adni holnap is, hogy megnyerjük a versenyt. Az egész csapat rendkívül keményen dolgozik, hogy egy kicsivel a Ferrari elé tudjunk kerülni. Persze a sportnak nagyszerű, hogy Olaszországban a két Ferrari végzett az élen, ezek előtt a fantasztikus drukkerek előtt. Hihetetlen hangulatot teremtenek” – mondta el már-már szokás szerint Lewis Hamilton az őt kifütyülő tifosiról a véleményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: