DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton: Ocon kivételes, élcsapatban a helye

Az elmúlt hetek felgyorsult eseményeiből Esteban Ocon jöhet ki a legrosszabbul. Könnyen elképzelhető, hogy csapat nélkül marad, pedig Hamilton és Vettel szerint is hatalmas tehetség.

A Formula-1 igen gyakran nem igazságos a tehetséges pilótákkal szemben. Esteban Ocon a szakértők egyöntetű véleménye szerint az elmúlt évek egyik leggyorsabban fejlődő, legjobb pilótája, mégis könnyen lehet, hogy az utóbbi két esztendőben kiemelkedően jól teljesítő, fiatal franciának nem jut versenyzői ülés, lehet, hogy már az év vége előtt gondjai lehetnek.

Lewis Hamilton nagyon reméli, hogy Ocon kifejezetten jó teljesítményére felfigyel egy topcsapat és továbbra is a mezőnyben maradhat, mintsem hogy partvonalra kerüljön egy olyan istálló miatt, ahol a pénzt előtérbe helyezik a tehetség helyett. A francia egyébként a Mercedes támogatásával került a száguldó cirkuszba, de ezidáig elképesztő sebességgel és megbízhatósággal tűnt ki, óriási jövő állhat előtte.

A Belga Nagydíj időmérő edzésén is a kiváló harmadik kockát szerezte meg, de a jövője sajnos felettébb bizonytalan. Azok után, hogy a Lawrence Stroll vezette konzorcium felvásárolta a Force Indiát, jövőre egészen biztosan nem jut hely Oconnak, de a hírek arról szólnak, hogy már az idei évben minél előbb szeretné átültetni fiát, Lance Strollt az új nevén Racing Point Force India nevű istállóba, így a francia hirtelen csapat nélkül találhatja magát.

Ocon bemutatkozása óta kitűnően teljesít, mégis ülés nélkül maradhat


„Sajnos a Formula-1 furcsa hely, ahol a csapatok nem a feltörekvő, fiatal tehetséget választják, hanem a pénzt. A sport egész struktúrája rossz, beleértve a pénzek szétosztását is. Nem olvastam, hogy ki hova szerződött és milyen ülések szabadok még, de Estebannak mindenképpen topcsapatnál a helye, mivel ő az egyik legjobb pilóta itt” – dicsérte meg az RPFI versenyzőjét Lewis Hamilton.

„Nem hagyhatjuk, hogy valaki, akinek több pénze van, csak emiatt egy jobb versenyző elé kerüljön, egyszerűen nem történhet meg. A sportág vezetőségének egyértelmű, hogy ezt a problémát valahogy kezelni kellene” – tette hozzá a négyszeres bajnok brit.

Az időmérő edzés után a kameráktól nem messze beszélgetett egymással Esteban Ocon és Sebastian Vettel, jól hallható volt a párbeszéd. Vettel érdeklődött, hogy jövőre is marad-e jelenlegi csapatánál a francia, aki úgy reagált, hogy nem, mert az ülés már foglalt. A német azonnal rákérdezett, hogy ki jön a helyére, amire Ocon azonnal válaszolt: ’Találd ki! Aki megvásárolta!’.

Vettel megerősítette Hamilton véleményét, miszerint egy ütőképes csapatnak mindenképpen meg kellene fontolnia, hogy jövőre leigazolja Ocont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: