DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Gasly olyan gyors, mint Verstappen?

Még csak első szezonját tölti a Formula-1-ben, de Pierre Gasly tempója lenyűgözi a Red Bull főtanácsadóját. Vajon hogy fér majd meg egymás mellett a két fiatal titán, ha Gasly veszélyes lesz?

Sok szakértő a száguldó cirkusz egyik leggyorsabb pilótájának tartja Max Verstappent, aki már debütáló évében, 2015-ben is sokszor villantott a Toro Rossóval, az anyacsapatnál pedig eddig négy futamgyőzelmet aratott. Nyers tempóban általában gyorsabbnak bizonyult Daniel Ricciardónál, ám sokszor ingadozó volt a teljesítménye.

Ricciardo év végén veszi a kalapját és a gyári Renault-hoz igazol, a bikák pedig nem húzták túl sokáig a döntést az utódról, hétfő óta hivatalos, hogy a 22 éves, francia Pierre Gasly veszi át a távozó ausztrál helyét, aki idén szintén a Toro Rossónál bontogatja szárnyait. Helmut Marko szerint sok tekintetben hasonló intenzitással, mint annak idején Max Verstappen.

Milyen légkör lesz az istállón belül jövőre?


Különösen az időmérő edzéseken mutatott gyorsasága figyelemre méltó. A versenytempóján még van mit csiszolni, mivel kevés tapasztalattal rendelkezik. „Pierre még csak a második szezonját (az első teljes évadát) tölti a Formula-1-ben, híján van a rutinnak” – nyilatkozta A Red Bull főtanácsadója a Servus TV-nek.

„Ha viszont kizárólag a nyers tempójukat tekintem, Pierre az időmérő edzéseken szinte azonos szinten van Max Verstappenhez képest. Arra számítunk, hogy a szezon felénél már remekül helyettesíti majd Daniel Ricciardót” – mutatott rá Marko.

Sokan kíváncsian várják, hogy jövőre hogyan fér meg egymás mellett a két, húszas évei elején járó, agresszív versenyző. Egyáltalán nincs kizárva, hogy szikrázóan kemény küzdelmeket vívnak majd egymás ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: