DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly számára egy álom teljesül

Vége a találgatásnak, hétfő este hivatalossá vált, hogy Pierre Gasly 2019-ben csatlakozik a Red Bullhoz, ő veszi át Ricciardo helyét. A fiatal francia számára egy álom válik valóra ezzel, tett is érte.

Egy évvel ezelőtt még senki nem sejthette, hogy Pierre Gasly ennyire berobbanhat a Formula-1 mezőnyébe, tavaly augusztusban ugyanis még a debütálása sem történt meg. A japán Super Formula bajnokságban tekerte a kormányt, a váratlan lehetőség ősszel érkezett el számára, amikor Kvjat sokadik bakiját már nem hagyta következmények nélkül a Toro Rosso.

Tavaly a sorozatos motorhibák miatt nem volt esélye megmutatni igazi tehetségét, de idén, a Toro Rosso-Hondával már több ízben is nagyot villantott, egyértelműen és könnyedén felülkerekedik szintén (félig) újonc csapattársán, Brendon Hartley-n mind az időmérőkön, mind a versenyeken.

Valószínűleg legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy nem egész egy évvel bemutatkozása után már a Red Bull anyacsapata köt vele szerződést, de idei teljesítménye igen meggyőzőre sikeredett eddig. A huszonkét esztendős francia igyekszik meghálálni a belé vetett bizalmat.

Ha a Honda is úgy akarja, Gasly jövőre a Ferrari ellen harcolhat az élmezőnyben


„Megkaptam a lehetőséget, hogy 2019-től az Aston Martin Red Bull Racing pilótája legyek, ezzel egy álom vált valóra számomra. Nagyon izgatottan várom, hogy csatlakozzak ehhez a nagynevű topcsapathoz” – nyilatkozta Pierre Gasly.

„Azóta ez volt a hosszú távú célom, hogy 2013-ban csatlakoztam a Red Bull Junior pilótaprogramjához. Ez most egy óriási lépés lesz komolyabb céljaim megvalósításához, hogy futamokat nyerjek és harcban legyek a világbajnoki címekért.”

„Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez a különleges lehetőség egyben nagy elvárásokat is támaszt velem szemben a Red Bullnál. Állok elébe, hogy meghálálhassam a bizalmat, amit Dietrich Mateschitz, Christian Horner és Dr. Helmut Marko belém vetett” – tette hozzá Gasly.

Mi pedig remélhetjük, hogy a Honda jövőre valóban ütőképes erőforrással jelentkezik, mert akkor kitűnő csatákat láthatunk Verstappen és Gasly között az első helyekért is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: