DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Megvan Verstappen 2019-es csapattársa

Hosszasan folyt a találgatás, hogy Daniel Ricciardo váratlan távozása után ki lesz jövőre a Red Bull másik pilótája. Megszületett a döntés, a bikák hivatalosan is bejelentették, kit szerződtetnek.

Egyre több dominó dől le, a folyamatot éppen a rutinos ausztrál pilóta kezdte azzal, amikor néhány hete bejelentette, hogy elhagyja az energiaitalos istállót és a gyári Renault-hoz szerződik. Legnagyobb esélyesnek Carlos Sainzot és Pierre Gaslyt tartották, mint lehetséges helyettes, de egy rövid időre még Fernando Alonso neve is felmerült.

Most már nincs több kérdés, a Red Bull közleményben tudatta, hogy a tavaly ilyenkor még nem is debütáló, 22 éves Pierre Gasly kapja meg a lehetőséget jövőre az anyacsapatnál. Az idén a Toro Rossónál versenyző fiatal francia fölényesen veri csapattársát és többször igen meggyőző teljesítményt nyújt, a jelek szerint munkaadóját is meggyőzte.

Miután Sainz elkötelezte magát a McLarenhez, a szakemberek többsége egyértelmű esélyesnek tartotta Gaslyt és be is jött a papírforma. A francia valóban lenyűgözte a Red Bullt, amelynek főnökei év eleje óta folyamatosan figyelemmel kísérték teljesítményét és nincs kétségük afelől, hogy jól választottak.

Verstappennek jövőre Gaslyval kell megküzdenie csapaton belül


„Amióta Pierre először bekerült a Formula-1-be kevesebb, mint egy évvel ezelőtt a Toro Rossóval, folyamatosan bizonyítja vitathatatlan tehetségét, de ezt karrierje kezdete óta láthattuk már” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„A Honda-motoros istállóval, első teljes szezonjában kiemelkedően jól vezet, egyre csak nő a reputációja, az egyik legjobb fiatal pilóta jelenleg a Formula-1 környékén. Alig várjuk, hogy Pierre magával hozza 2019-ben a csapathoz eddigi sebességét, képességeit és hozzáállását.”

„Egyelőre még arra fókuszálunk, hogy 2018-ban a lehető legjobb eredményt érjük el a világbajnokságban, de fél szemmel már 2019-re is előretekintünk, amikor is az Aston Martin Red Bull Racingnél Max (Verstappen) és Pierre (Gasly) ülnek majd a volán mögött” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: