DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Vettel eldobta magától a győzelmet

Nico Rosberg szerint Sebastian Vettel eldobta magától a győzelmet, miután túl keményen nyomta neki a pocsék időjárási viszonyok közepette. A ferraris végül a falban kötött ki az 52. körben.

Sebastian Vettel kicsúszott a verseny hajrájában, mikor rákezdett az eső, és értékes pontokat dobott el magától, amelynek súlyos következményei lehetnek a végelszámolás során. Vettel elmondta, hogy ez egy apró hiba volt, ami óriási következményekkel jár, de nem fog emiatt rosszul aludni.

Nico Rosberg ezen a hétvégén a Sky Sports tudósítójaként dolgozott a Német Nagydíjon, és szerinte Vettelnek óvatosabbnak kellett volna lennie: „Óriási hiba! Hihetetlen! Egyszerűen eldobta a győzelmet. Igen, a körülmények rosszak voltak, és versenyzőként mondhatnám borzasztónak is, mivel ilyenkor nagyon nehéz dolgunk van. De még így is megvolt az az előnye, ami nem indokolta, hogy ennyire nyomja neki. Egy kicsivel később akart fékezni, egy kicsi időt akart nyerni, de óvatosabban kellett volna vennie azt a kanyart, egy picivel lassabban, így viszont a falban állt meg. Hatalmas balszerencse.”

Vettel majdnem sírva fakadt a rádióban a kiesése után


Mikor azt mondták Rosbergnek, hogy ilyen versenykörülmények között nagyon kevés hiba fér bele, ő ekképp reagált: „Ez így van. De tudod, ez a Sachs-kanyar volt, ami az a pontja a pályának, ahol egyetlen hiba sem fér bele. Túlment egy bizonyos határon.”

Bottas pont azokban a pillanatokban előzte meg Raikkönent, mikor Vettel kicsúszott, illetve Hamilton is kezdett felzárkózni az élmezőnyhöz, de Rosberg szerint ez nem befolyásolta Vettel vezetési stílusát: „Nem hallottunk egyetlen rádióbeszélgetést sem erről a futam során, így nem hinném, hogy tartott volna ettől. Csak a saját versenyére koncentrált, de elszúrta, ami nagyon csalódást keltő számára. Nem történik vele ilyesmi túl sokszor.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: