DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Nem áldozzuk fel a Toro Rossót

A Red Bull főtanácsadója a hét elején olyan nyilatkozatot tett, amiből a szakemberek azonnal azt vették ki, hogy a bikák feláldozzák a fiókcsapatot idén, annak érdekében, hogy a Honda javuljon.

Helmut Marko nyíltan kimondta, hogy arra kérték a japán gyártót, hogy nyugodtan kísérletezzenek a motorfrissítésekkel, akár annak árán is, hogy a két Toro Rosso-versenyző sűrűn kap rajtbüntetést. Ha ugyanis ennek segítségével további tizedeket nyer a Honda, akkor megéri az áldozat.

Ne feledjük, jövőre már a Red Bull is Honda-erőforrásokra vált, így néhány plusz tized nagyon is számíthat, ha esetleg ettől azonnal versenyképessé válnának az élmezőnyben is. Egyelőre ugyanis jól látható, hogy a Hondának bőven van mit behoznia a Mercedes-Ferrari duóval szemben. A mérnökök elmondása szerint, teljesítményben már nagyjából hozzák a Renault szintjét a japánok is.

A Honda jövőre egyformán szeretné kezelni két istállóját


Feláldozzák a Toro Rosso szezonját a jövő évi javulásért? Christian Horner igyekezett ezt minél előbb cáfolni, ráadásul, ha javul a Honda, az a Toro Rossónak is ugyanolyan jól jön. „Nem gondolom, hogy arra kérnénk a Hondát, hogy áldozza be a Toro Rossót. De nyilvánvalóan idén megvan a lehetőség a tanulásra, a fejlődésre és ez mindkét csapat érdekeit szolgálja, amiből végső soron a Toro Rosso ugyanúgy profitál majd” – reagált a Red Bull csapatfőnöke.

„Nyilván mindenki saját maga dönt. De természetes, hogy a faenzai istállónak is megvannak a maga harcai a konstruktőrök között, amit meg kell vívnia. Számukra ez legalább akkora értékkel bír.”

Arra is kitért, amit már korábban is többször pedzegetett és a mérések is azt bizonyítják, hogy a Honda már nagyjából most is hozza azt a teljesítményt, amit jelenlegi partnerük, a Renault motorja. „Mindenki láthatja, hogy a Honda motorteljesítménye már most nagyon megközelíti azt, amire jelenlegi szállítónk erőforrásai képesek” – dicsérte a japán motor fejlődését Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: