DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso-Vandoorne: 10-0

Az időmérő edzések alapvetően meghatározzák a verseny kimenetelét a pilóták számára. Legfontosabb, elsősorban a csapattárs legyőzése. Hogy állnak istállón belül az idény feléhez érkezve?

A versenyzők egyik legjobb értékmérője, hogy mennyire teljesít jól, illetve rosszul saját csapattársához képest. Különválasztandó az egykörös és a versenytempó, de a kvalifikációs edzések általában árulkodóak, ha feltűnő differencia alakul ki.

A legnagyobb különbség a McLarennél figyelhető meg, Fernando Alonso ugyanis lemossa ebben az évben (is) a wokingiak másik pilótáját, Stoffel Vandoorne-t. A fiatal belga még egyetlen alkalommal sem került idén kétszeres világbajnok csapattársa elé, így 10-0 az állás.

Látszatra rendkívül egyoldalú a küzdelem a Ferrarinál is, bár Sebastian Vettel úgy vezet 9-1-re Kimi Raikkönennel szemben, hogy több alkalommal is mindössze néhány századmásodperc döntött kettejük között. Ahogy most, Silverstone-ban is, csak öt századdal előzte meg a négyszeres világbajnok a veterán finnt.

Szembetűnő fölényben láthatjuk a Force Indiánál Esteban Ocont is, illetve a Saubernél egyre látványosabban felülkerekedik Charles Leclerc. A fiatal monacói Silverstone-ban is parádézott, a kilencedik rajthelyet szerezte meg úgy, hogy hat tizeddel volt gyorsabb csapattársánál.

Alonso látványosan legyőzi Vandoorne-t az időmérőkön


Nézzük a számokat az idény tizedik időmérő edzését követően!

Mercedes

Lewis Hamilton 6-4 Valtteri Bottas

Ferrari

Sebastian Vettel 9-1 Kimi Raikkonen

Red Bull Racing

Max Verstappen 7-3 Daniel Ricciardo

Force India

Esteban Ocon 8-2 Sergio Perez

Williams

Lance Stroll 5-5 Sergey Sirotkin

Renault

Nico Hülkenberg 6-4 Carlos Sainz Jr.

Toro Rosso

Pierre Gasly 7-3 Brendon Hartley

Haas

Kevin Magnussen 7-3 Romain Grosjean

McLaren

Fernando Alonso 10-0 Stoffel Vandoorne

Sauber

Charles Leclerc 8-2 Marcus Ericsson

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: