Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 15. hétfő
F1

Leclerc megint lenyűgözően ment

Már szinte menetrendszerűen kitűnő teljesítményt nyújt Charles Leclerc, nem is lehet nem odafigyelni rá. A Sauber pilótája Silverstone-ban is a legjobb tízben végzett, a Ferrari is segítette.

A napokban Frederic Vasseur, a svájci istálló főnöke is elismerte, hogy a legújabb fejlesztésű Ferrari-motoroknak nagy szerepük van a gárda felemelkedésében. Ezt egészítette ki Charles Leclerc saját, kiemelkedő tehetségével Silverstone-ban is, ennek eredményeképpen a kilencedik rajtkockából indulhat a Brit Nagydíjon.

Eredményének értékét növeli, hogy amíg csapattársa, Marcus Ericsson a Q2-ben már egyetlen versenyzőt sem tudott megelőzni és a 15. pozícióban zárt, a fiatal monacói a kvalifikáció döntő szakaszába is tovább tudott jutni, összességében hat tizedet vert tapasztalt svéd kollégájára.

Talán mondani sem kell, Leclerc rettentően elégedett újabb remek produkciójával. „Délelőtt már kitűnően sikerült a harmadik szabadedzés is. Azt gondoltuk, akár már a Haast is legyőzhetjük, de riválisunk az időmérőre tudott újítani, így nem sikerült elkapnunk őket” – nyilatkozta Charles Leclerc.

Leclerc Silverstone-ban is meghökkentően jól megy


„Végül a kilencedik helyen végeztem, egy újabb Q3-as részvétel után, elképesztően szuper érzés. Nagyszerű az egész istálló számára, erős csapatmunka eredménye ez a siker. De most már a versenyre összpontosítunk, ugyanígy dolgozunk tovább, hogy vasárnap is jó eredménnyel zárjunk.”

„Nehéz lesz, a pálya agresszíven bánik az abroncsokkal, ezért arra számítok, hogy sokan már az elején gumikímélésbe kezdenek. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, ami remélhetőleg egy erős pontszerző helyet jelent” – tekintett előre Charles Leclerc.

Bár Jacques Villeneuve szerint nem jó ötlet Leclerc szerződtetése a Ferrarihoz, az utóbbi két hónapban egyre inkább meggyőző az újonc monacói, hogy megérdemli a helyet a nagycsapatnál is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: