DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen előnyt lát a Honda-kapcsolatban

A napokban végleg eldőlt egy fontos kérdés 2019-re nézve: a Red Bull Hondára vált, így a Toro Rosso és az ő autójukban is ott lesz a japánok erőforrása. Max Verstappen bízik csapata döntésében.

Pár nappal ezelőtt tehát végleg eldőlt a huzavona a Red Bull és a Renault között: 12 év után megtörtént a szakítás, és az energiaitalosok a Hondával próbálnak szerencsét a következő esztendőtől. A japánok biztosították a Toro Rossót is, hogy nem fogja hátrány érni őket a fenti szerződés miatt, őket is gyári istállóként kezelik majd.

 verstappen-a-hondarol-2018



Amikor azt kérdezték Max Verstappentől, hogy aggódik-e a Honda megbízhatatlansága miatt, a holland a következő választ adta: „Nem, egyáltalán nem. Ha megnézzük, milyen teljesítményt mutattak idén, és mekkorát javultak, – főleg Kanadában – az nagyon pozitívnak tűnik. Folyamatosan fejlődnek, és jó helyre teszik az embereiket.”

„Hiszek ebben a döntésben, a csapat pedig ugyanezt teszi, mert enélkül alá sem írták volna a szerződést” – folytatta a holland. Tény, hogy a Hondának nincs rossz idénye, de Verstappen még egy érdekességre felhívta a figyelmet a szerződéssel kapcsolatban: „Az is izgalmas lesz, ha a Honda csak a Red Bullban és a Toro Rossóban működik, akkor az autók fejlesztését teljes egészében az ő motorjukhoz lehet igazítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: