DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Hamilton: A Ferrari a legnagyobb esélyes

Bár a Mercedes vezet mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnokságban, a címvédő brit mégis biztos abban, hogy idén a Ferrari jelentkezett a legjobb autóval, ezért egyértelmű favorit.

Bár az utóbbi négy nagydíjból egyszer sem sikerült learatnia a sikert a vörös istállónak, mert kétszer a Red Bull (Daniel Ricciardóval) és kétszer a Mercedes (Lewis Hamiltonnal) bizonyult a legjobbnak a leintéskor, Lewis Hamilton mégis úgy látja, alapvetően a Ferrarié a legjobb versenyautó.

Igaz, a tavalyi esztendőben is megszokhattuk, hogy az istállók versenyzői és vezetői mindig az egyik fő riválist nevezik meg fő esélyesnek a világbajnoki címre, ezzel is levéve saját vállukról a terhet. Annyit azonban el kell ismerni, hogy Barcelonán kívül a Scuderiának mindenhol reális esélye volt a győzelemre (ebből Vettel kettőt meg is szerzett év elején, több ízben azonban pechje volt).

Monacóban jól sikerült a kármentés a Mercedesnek, mivel csak öt ponttal csökkent az Ezüst Nyilak előnye az összetettben egy számukra egyáltalán nem ideális pályán. Lewis Hamilton némileg pesszimista az esélyességet illetően, szerinte az olaszok még mindig előttük járnak. Igaz, a Scuderia jelenleg változatlanul gyanú alatt áll, hogy energiavisszanyerő-rendszere nem felel meg a szabályoknak.

Ha javul a Renault-motor, akkor idén valóban többször is láthatunk ilyen szoros, hármas csatákat?


„Előfordult, hogy az utóbbi időben vétettek egy-két hibát és elvesztették a fonalat, mi pedig sikerrel kihasználtuk ezeket a megingásaikat. De most is azt érzem, hogy a Ferrari a legerősebb istálló és Sebastian (Vettel) végzi a legjobb munkát ebben az évben” – dicsérte a riválist a címvédő.

Hamilton korábban már elmondta, hogy háromesélyes a bajnokság, a Red Bull további erősödését várja a (remélt) Renault fejlesztett motorjától (ami lehet, hogy még Kanadára nem érkezik meg).

„Ez a vetélkedés csak erősödni fog közöttünk (Hamilton-Vettel-Ricciardo). Bár a monacói verseny nem volt éppen a legizgalmasabb, remélhetőleg ez a hármas csata nagy élvezetet okoz majd a rajongóknak” – tette hozzá a négyszeres bajnok brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: