DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gaslyt feltüzelte a Q3-as szereplés

Bahrein után ismét láthattunk Toro Rossót az első tízben, és ezúttal is Pierre Gasly révén. Csapattársának nem ment olyan jól az időmérő, Brendon Hartley ugyanis csak a 16. rajthelyet szerezte meg.

Bahrein és Baku után ismét összejöhet egy pontszerzés az olasz alakulatnak és a Hondának. Gasly fantasztikus teljesítményt nyújtott az időmérőn, és a szabadedzésekig úgy tűnt, hogy Hartley is képes tartani a lépést az első tíz tempójával, neki azonban nem jött ki a lépés a kvalifikáción.

Pierre Gasly így kezdte az időmérő értékelését: „Rendkívül boldog vagyok, tudtuk, hogy Monacóban jó lehetőségek adódhatnak, és a potenciál a hétvége kezdete óta megvan.”

A francia szerint előrébb is végezhetett volna, ha egy picivel jobb kört rak össze: „Ez még csak a második Q3-m, így nagyon örülök neki. Elég szoros lett a középmezőny a 6. és a 10. pozíció között, így egy kicsit sajnálhatjuk is, hogy nem volt még egy tized a körben, de így is elégedettnek kell lennünk a legjobb tízzel.”

 toro-rosso-monaco-idomero-2018



Csapattársa, Brendon Hartley már kevésbé boldog az eredmény miatt: „Igazán frusztráló, miután hetedikek lettünk délelőtt. Nem voltam elégedett az autó egyensúlyával annak ellenére, hogy csak egy csak egy kicsit változtattunk rajta, hogy megnézzük, milyen lesz.”

Az új-zélandi pilótának akadt gondja bőven a kvalifikáció alatt: „A történet mindenkinek ugyanaz volt a forgalommal és a sárga zászlókkal. Először meg is kellett szakítanom az utolsó körömet, ráadásul az azt megelőzőben is a sárga zászló vagy a forgalom zavart meg.”

„Frusztrált vagyok, mert nehéz itt előzni, és egész hétvégén erősek voltunk. Egy kicsit csalódottnak érzem magam” - zárta Hartley, akinek valóban nehéz dolga lesz, hiszen csak a 16. pozícióból vághat neki a futamnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: