DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Baku volt a fordulópont a Force Indiának

Az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt nem sokan gondolták, hogy Sergio Perez ismét dobogón ünnepelhet 2016 után a Force Indiával. Vijay Mallya szerint ez az eredmény hatalmasat lendíthet csapatán.

Esteban Ocon egyetlen pontjával szerénykedhetett három fordulót követően a brit székhelyű istálló, de ehhez rögtön még 15-öt pakolt hozzá Bakuban csapattársa, Sergio Perez. A mexikói pilóta szerint innentől kezdve csak felfelé mutat az út csapata számára. 

Hasonlóan vélekedik a csapat tulajdonosa, Vijay Mallya is: „Úgy érzem, Baku lesz a szezon fordulópontja. A dobogó hatalmas lökést adott nekünk, csak ez az eredmény hiányzott. Így sokkal könnyebb lesz elfelejteni az eddigi futamokon elszenvedett balszerencsénket és az elszalasztott lehetőségeinket.”

 mallya-bakurol-2018



„A Bakuban mutatott tempónk megerősíti, hogy jó irányba haladunk. Sokkal jobban megértjük az autót, és minden egyes versenyen előreléptünk. Úgy érezzük, hogy a dobogóval ismét felfelé ível a szezon, és haladhatunk előre” – magyarázta a pozitívumokat az indiai üzletember.

Az eredménynek köszönhetően a következő fordulónak még magabiztosabban vághatnak neki Mallya szerint: „Magunk mögött hagytunk néhány kellemetlen pillanatot. Lássuk, mit tudunk elérni Barcelonában, és hol leszünk, ha felrakjuk az autóra az új alkatrészeinket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: