DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Force India visszatért a középmezőny élére

Három futamnyi szenvedést követően a Force India számtalan újítással érkezett a bakui F1-es futam helyszínére, ahol egyből negyedik erőként villantották meg magukat.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj kvalifikációján idén először fordult elő, hogy a mindkét Force India bejutott a Q3-ba, és ha már ott voltak, sikerült is kisajátítaniuk a negyedik sort – tavalyi szereplésük tükrében ez nem meglepő, 2018-ban viszont egy ilyen eredmény kishíján pole-lal ér fel számukra. „A csapatnak hatalmas löketet jelent ez az eredmény, egyértelműen a leggyorsabb középcsapat voltunk ma” – idézte az F1i.com a nyolcadik helyen záró Sergio Perezt.



„Kicsit csalódott vagyok, hiszen nem csak a csapattársamtól, de Raikkönentől is minimális különbséggel kaptam ki. A Q3-ig nem volt egy tiszta köröm sem, köszönhetően a szeles körülményeknek, és a rengeteg sárga zászlónak. Ez nem volt ideális felkészülés a Q3-ra, de nagyon örülök neki, hogy sikerül” – vélekedett a mexikói, aki még nem szerzett pontot az idei szezonban, hozzátéve, hogy tanultak a tavalyi, házon belüli incidensekből, amely kettős dobogótól fosztotta meg az alakulatot egy évvel ezelőtt: „Tudjuk, hogy komoly lehetőségünk van sok pont megszerzésére holnap.”

Akárcsak Perez, Esteban Ocon is örült szombaton mutatott teljesítményének. „Nagyon erős, remek hétvégénk volt eddig” – mondta a francia. „Az autó sokat fejlődött, és nagyon élvezetes vezetni. Ott vagyunk most, ahol lennünk kell. A csapat nagyon keményen dolgozik, és remélem ezt a helyet sikerül megtartani a szezon során. Hosszú etapon is megvan a sebességünk, de a lehetőségek jöhetnek-mehetnek, ezért vigyázni kell arra, hogy mit csinálunk a futamon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: